Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.06.2016 10:17

Raňajky v tráve ponúknu účastníkom noblesu minulých storočí


Snímka zdroj: (tasr).


Pri románskom Kostole svätého Michala Archanjela v nitrianskej mestskej časti Dražovce sa zídu 26. júna na pikniku ľudia, aby pri košíkoch s občerstvením a v historických kostýmoch zažili noblesu 19. storočia v znamení impresionistickej pohody.


Piknik spojený s bohatým kultúrnym programom a degustáciou rôznych špecialít prinesie aj v tomto roku podujatie Raňajky v tráve.      

Tak ako vlani aj tento rok na lúke pri kostolíku vytvorí florista Róbert Bartolen inštaláciu s názvom Esencia života. "Pôjde o floristické stvárnenie žitia a nášho bytia, ktoré pestro sfarbí aj poézia slovenských básnikov," informovali organizátori.

Súčasťou podujatia budú aj koncerty. Raňajky v tráve spríjemní Komorný orchester ZOE i hudobné združenie Musicantica Slovaca, ktoré sa zameriava na slovenskú a európsku hudbu gotiky, renesancie a baroka. Súčasťou podujatia bude aj cirkusovo–bábkové predstavenie Ako išlo vajce na vandrovku alebo Putujeme letom svetom, ktoré zahrá divadlo ZkuFraVon.      

Príjemné posedenie v tráve si účastníci pikniku budú môcť spríjemniť ochutnávkou dražovských vín, kvalitnej alternatívne pripravovanej kávy, medoviny, cideru, koláčikov, zmrzliny a rôznych druhov limonád.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2016
Festival chutí ponúkne jahodové dezerty, ale aj jahodové pivo
Festival chutí Nitrianskeho kraja oživí Svätoplukovo námestie a nitriansku pešiu zónu v sobotu 4. júna.
viac
24.08.2016
Pozvánka na Janíkovský ohnivák
Mesto Nitra pozýva v sobotu 27. augusta na X. ročník Janíkovského ohniváka. Podujatie, ktoré sa uskutoční na Futbalovom štadióne v nitrianskej mestskej časti Janíkovce, ponúkne vynikajúcu zábavu i skvelé občerstvenie.
viac
19.12.2016
Vianočný koncert v Záturčí
Dňa 27. decembra 2016 o 18:00 h sa v Evanjelickom kostole Dobrého pastiera Ježiša Krista v Záturčí uskutoční už po tretí raz charitatívny koncert klasickej komornej hudby. Finančný výťažok z koncertu bude venovaný sociálnemu zariadeniu pre seniorov Benetrix, n.o..
viac
18.04.2017
Festival ARS ORGANI NITRA slávi desiate jubileum
Od vzniku medzinárodného organového festivalu ARS ORGANI NITRA ubehne už desať rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %