Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.02.2018 02:17

Radnica v Poprade plánuje vykúpiť pozemky na tisícku hrobových miest


Ilustračná snímka. Pohľad na cintorín v mestskej štvrti Poprad – Veľká.


Mesto Poprad plánuje v tomto roku vykúpiť pozemky o výmere cca 5000 metrov štvorcových na rozšírenie cintorínov v jednotlivých častiach.


"Prioritne pôjde o plochy v katastrálnom území mestskej štvrte Poprad – Veľká," uviedol pre TASR hovorca tamojšej samosprávy Marián Galajda.

Práve tu je najväčší mestský cintorín, ďalšie sú v Spišskej Sobote, Strážach a Matejovciach. Na výkup pozemkov podľa hovorcu ešte neboli vyčlenené finančné prostriedky. Celkovo by však malo na popradských cintorínoch pribudnúť viac ako tisíc hrobových miest. Budovať ich chce radnica postupne na vykúpených parcelách a podľa plochy jednotlivých parciel, ktoré bude mať k dispozícii. Jedno hrobové miesto si pritom vyžaduje štyri metre štvorcové plochy.       

"V Poprade je na všetkých štyroch pohrebiskách v jednotlivých mestských častiach 18.150 obsadených hrobových miest. Ide o také, v ktorých už je niekto pochovaný, resp. si ich niekto už zakúpil," dodal konateľ Pohrebno-cintorínskych služieb v Poprade František Švirloch. Voľných je pritom približne 700 miest a vzhľadom na tento počet sa plochy na rozšírenie cintorínov priebežne vykupujú.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2016
Poprad získal dotáciu na výcvik žiakov na dopravnom ihrisku
Mesto Poprad získalo dotáciu vo výške 5308 eur od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR za projekt Bez nehody do školy, bez nehody domov!
viac
20.06.2017
Vo Zvolene sa chystajú vytvoriť prvý prírodný cintorín na Slovensku
Za projektom stojí Centrum etickej a environmentálnej výchovy Živica a Andrea Uherková, absolventka Sokratovho inštitútu, spolu so súčasnou študentkou inštitútu Monikou Suchánskou, ktorá v rámci svojho projektu otvára na Slovensku diskusiu o smrti a pohrebných rituáloch.
viac
06.11.2017
Mestskí poslanci schválili predaj pozemkov v záhradkovej osade
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) mesta Poprad schválilo spôsob predaja pozemkov v záhradkárskej osade (ZO) na sídlisku Západ I.
viac
23.08.2022
V Holíči zrevitalizujú Židovský cintorín, mesto získalo dotáciu z TTSK
Mesto Holíč zrevitalizuje priestory Židovského cintorína, ktorý sa nachádza na ulici Pod sýpkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %