Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.02.2019 02:45

Radnica poskytne 10-tis. eur na enviroprojekty


Komárno. Ilustračná snímka: Slovakia travel


Fyzické i právnické osoby z Komárna môžu žiadať radnicu o granty na projekty zamerané na zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochranu prírodných hodnôt v meste.


 Magistrát vo svojom rozpočte vyčlenil na ich spolufinancovanie 10.000 eur, pričom maximálna výška dotácie na jeden projekt je 1000 eur.       

Uchádzači o granty môžu získať financie napríklad na odstraňovanie inváznych druhov rastlín, podporu vzdelávania a výchovy v oblasti životného prostredia a zdravia obyvateľov či na projekty zamerané na tvorbu a ochranu životného prostredia, podporu skvalitňovania životného prostredia v Komárne i ochranu zelene a prírodných biotopov.      

 Ako uviedla radnica, finančná spoluúčasť žiadateľa na projekte je nevyhnutná. "Jej minimálna výška je v prípade podnikateľov vo výške 50 percent z celkových predpokladaných nákladov projektu, v prípade právnických osôb, ktoré nie sú zriadené na podnikanie, je to 30 percent. Táto spoluúčasť je obligatórnou podmienkou na poskytnutie finančnej dotácie. Hlavným cieľom grantu je ochrana životného prostredia a zdravia obyvateľov mesta," informoval magistrát.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2017
Rozšírenie prevádzky obaľovne asfaltových zmesí občania odmietajú
Obyvatelia Liptovského Mikuláša sú proti rozšíreniu prevádzky obaľovne asfaltových zmesí. Hromadnú pripomienku v rámci posudzovania vplyvu stavby na životné prostredie podpísalo 1160 občanov, nesúhlasné stanovisko vydala aj tamojšia radnica.
viac
10.02.2020
Mesto poskytne finančnú dotáciu na environmentálne projekty
Právnické i fyzické osoby s trvalým sídlom či pobytom na území mesta Komárno sa môžu uchádzať o finančnú dotáciu na projekty zamerané na zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochranu prírodných hodnôt.
viac
09.06.2021
Hľadajú sa odborníci na zlepšenie životného prostredia v mestách a obciach
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR hľadá odborníkov na projekty venované zlepšeniu životného prostredia v mestách a obciach Slovenska.
viac
24.02.2023
Mesto vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP
Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %