Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.04.2019 11:20

Rada schválila akčné plány okresov Michalovce a Stropkov


Ilustračná snímka


Rada pre rozvoj najmenej rozvinutých okresov dnes na svojom zasadnutí schválila Akčné plány rozvoja okresov Michalovce a Stropkov. V oboch sa okresy zameriavajú hlavne na vytvorenie nových pracovných miest a na zlepšenie podmienok života svojich obyvateľov.


„Nielen nové pracovné miesta, ale aj skvalitnenie života obyvateľov napomôže tomu, aby sa najmenej rozvinuté okresy nevyľudňovali a ľudia tu žili rovnako plnohodnotne, ako v iných častiach Slovenska,“ povedal podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši.       

Okres Michalovce sa vo svojom akčnom pláne sústredí predovšetkým na ekonomický rozvoj a zamestnanosť. Tiež chce rozvíjať cestovný ruch, obnovovať obce, prioritou je tiež kvalita životného prostredia a rozvoj ľudských zdrojov. Opatrenia si okres rozvrhol na tri roky, počas ktorých chce vytvoriť 824 nových pracovných miest do roku 2022.       

Akčný plán okresu Stropkov je rozdelený na niekoľko prioritných oblastí. Okres plánuje rozvíjať ekonomiku a inovácie, ako aj ľudské zdroje. Primárnym cieľom je však zlepšovať podmienky pre život svojich obyvateľov. V priebehu piatich rokov by malo v okrese vzniknúť 261 nových pracovných miest.       

Oba Akčné plány najskôr schválili výbory v okresoch, až tak sa dostali na dnešné zasadnutie rady. Následne sa nimi bude zaoberať Vláda SR a po schválení kabinetom sa začnú pripravovať zmluvy na poskytnutie regionálneho príspevku.       

TASR o tom informovala Ivana Nittmannová z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII).     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
Budúca spoločná poľnohospodárska politika vstupuje do fázy rokovaní
Európska komisia víta dohodu ministrov členských krajín zodpovedných za poľnohospodárstvo (Rady EÚ), ktorí a dohodli na takzvanom všeobecnom prístupe k návrhom na reformu spoločnej poľnohospodárskej politiky. Vstupuje do fázy rokovaní a dosiahnutia kompromisu medzi orgánmi EÚ.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
19.07.2021
Športová infraštruktúra na Slovensku bude modernejšia
Správna rada Fondu na podporu športu odsúhlasila projekty v rámci vyhlásenej výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry.
viac
23.07.2021
Navýšenie zdrojov zo štátneho rozpočtu na podporu rozvoja vidieka 2023-2027
Vláda SR na 23. rokovaní schválila intervenčnú stratégiu o spolufinancovaní rozvoja vidieka zo štátneho rozpočtu v rámci Strategického plánu spoločnej poľnohospodárskej politiky v rokoch 2023 – 2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %