Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.06.2018 05:50

Prvý stredoškolský turnaj v elektronických športoch BSK eSports League


Ilustračná snímka


Najväčšie herno-technologické podujatie na Slovensku Y-Games sa oddnes koná v bratislavskej Refinery Gallery a potrvá až do 3. júna 2018. Zúčastňujú sa ho aj študenti škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja.


Tí si dokonca merajú sily v oficiálne prvom stredoškolskom turnaji v elektronických športoch BSK eSports League.

„Pre našich vyše 2000 stredoškolákov sme pripravili špeciálny „TECH DAY“ a to hneď 1. júna. Zároveň sme zorganizovali prvý oficiálny stredoškolský turnaj v elektronických športoch BSK eSports League,“ priblížil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavská župa pripravila pre svojich študentov v prvý deň podujatia Y-Games BSK Tech Day, pre ktorých zabezpečila vyše 2000 jednodňových lístkov. Počas celého dňa boli pre študentov k dispozícii prednášky od IT firiem, workshopy, či ďalšie atrakcie. Zároveň sa uskutočnil aj BSK eSports League, oficiálne prvý stredoškolský turnaj v elektronických športoch, do ktorého sa zaregistrovalo 188 študentov. Tí si svoje sily zmerali v hrách Counter strike, League of legends, Clash royale, Hearthstone či FIFA. Víťazné tímy postúpia na oficiálny turnaj proti profesionálom nasledujúce dni, kde sa dá vyhrať až 1800€.

Y-Games je turnaj v počítačových a konzolových hrách. Ide o jediné takéto majstrovstvá na Slovensku, do ktorých sa tento rok zapojil aj Bratislavský samosprávny kraj. Počas prvých troch júnových dní sa v Refinery Gallery v Bratislave stretnú fanúšikovia počítačových hier, študenti, známe osobnosti a veľa ďalších ľudí.

 „Som rád, že bratislavská župa podporuje aj takéto podujatia a že sa zapojili všetky župné školy. Máme tu cez 2000 mladých ľudí z našich škôl. Niektorí si môžu myslieť, že hranie nič neprináša. Ja tvrdím, že rozvíja nejaké schopnosti. Keď títo mladí ľudia budú študovať IT či IT technológie, tak majú budúcnosť. Mojím želaním je, že z tých našich škôl vzíde aspoň jeden človek, ktorý naprogramuje ďalšiu hru a o niekoľko rokov sa tu stretneme a ja sám ju budem hrať,“ povedal Branislav Gröhling, poradca pre oblasť školstva BSK

Na svoje si prídu aj pedagógovia, ktorí majú radi IT oblasť. V utorok 5. júna sa môžu zadarmo zúčastniť špeciálnej konferencie Techfest, na ktorej sa budú veľké firmy ako ESET, Microsoft, a ďalší prezentovať svoje novinky zo sveta IT.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
08.08.2017
Kežmarok chce do dvoch rokov vybudovať nové hokejbalové ihrisko
Zvýšený záujem o hokejbal z radov detí aj dospelých motivoval mesto Kežmarok k zámeru postaviť nové ihrisko. Po výstavbe letného kúpaliska a plánovanej obnove torza zimného štadióna, pôjde o tretiu väčšiu investíciu do kežmarského športu.
viac
09.01.2019
BSK: Športové zväzy môžu žiadať o podporu
Žiadatelia môžu predkladať svoje projekty do 18. januára 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %