Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.10.2016 10:03

Prvý prezident aktívne podporoval myšlienky samosprávnosti


Michal Kováč.


Združenie miest a obcí Slovenska so zármutkom prijalo informáciu o odchode prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča.


Prvý prezident aktívne podporoval myšlienky samosprávnosti a iniciatívne sa zapájal do diskusií so Združením miest a obcí Slovenska v čase, kedy sa na Slovensku formovala miestna územná samospráva. V období, keď mestá a obce ambiciózne vstupovali do formovania otvoreného modelu miestnej územnej samosprávy ako ďalšieho stabilného piliera verejnej správy, bol pán prezident Michal Kováč veľmi aktívny. So zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska viedol otvorený dialóg, pozorne načúval našim predstavám a mnoho jeho myšlienok nás v minulosti inšpirovalo k aktivitám a vstupu do legislatívneho procesu. Každoročne bol hosťom snemu Združenia miest a obcí Slovenska, kde nás svojimi slovami motivoval k ďalšej práci. Jeho predstavy o samospráve a demokracii nám boli veľmi blízke a dnes môžeme povedať, že sú nadčasové. Rovnako ako jeho hlboký zmysel pre pomoc a spoluprácu. Bol politikom morálky a slušnosti, čím by sa mala inšpirovať každá generácia spoločensky angažovaných ľudí.

Aj touto cestou vyjadrujeme rodine a pozostalým úprimnú sústrasť.

Autor: Michal SÝKORA, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
ZMOS podpísalo Memorandum so spoločnosťou Dr. Josef RAABE Slovensko, s.r.o
Spoločným menovateľom spolupráce bude podpora, zvyšovania povedomia a informovanosť zriaďovateľov škôl a školských zariadení z oblasti školstva.
viac
21.07.2018
M. Sýkora: Chorvátskej samospráve môžeme pomôcť so skúsenosťami pri vstupe do EÚ
Spolupráca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) so Združením obcí Chorvátska vytvára priestor na výmenu vzájomných skúseností a zvýšenie významu samospráv v oboch krajinách.
viac
12.11.2018
Starosta Štrby je rekordérom, vo funkcii bude desiate volebné obdobie
Starosta Štrby Michal Sýkora je slovenským rekordérom, vo funkcii bude jubilejný desiatykrát. Po prvý raz v histórii však v komunálnych voľbách nemal súpera a svoju podporu mu vyjadrilo 767 tamojších obyvateľov.
viac
26.11.2018
Predseda ZMOS Michal Sýkora nebude kandidovať na prezidenta
Dlhoročný starosta Štrby a predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Sýkora nebude kandidovať na prezidenta SR. K tomuto kroku ho vyzývali členovia orgánov ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %