Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.03.2019 11:50

Prvá Hokejová akadémia (nielen) pre budúce hviezdy NHL


Ilustračná snímka (tsk)


Študovať sa na nej bude dať od 1. septembra 2019 v rámci Strednej športovej školy v Trenčíne. Za projektom stojí TSK a Slovenský zväz ľadového hokeja.


Akadémia nemá v študentoch rozvíjať len športové nadanie študentov, ale aj ich osobnosť ako komplexný celok. Jej absolventi by mali byť rovnako uplatniteľní na ľadovej ploche, ako aj na trhu práce. Okrem otvorenia akadémie je v pláne výstavba novej tréningovej hokejovej haly s finančnou podporou vlády SR, pôsobenie špičkových trénerov a aplikácia špeciálne prispôsobených učebných a tréningových plánov. Viac v tlačovej správe.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
19.02.2019
Budúci prváci na SŠŠ v Trenčíne si môžu vybrať z dvoch študijných odborov
Všestranné vzdelanie, príprava na štúdium na vysokej škole i kvalitná športová príprava. To všetko ponúka svojim študentom Stredná športová škola Trenčín, ktorá vznikla transformáciou bývalého Športového gymnázia.
viac
26.03.2019
O štúdium na SŠŠ v Trenčíne prejavilo záujem 130 žiakov, z toho 32 hokejistov
Stredná športová škola (SŠŠ) Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK ako unikátna vzdelávacia inštitúcia pre športovo nadanú mládež lákala budúcich prvákov ponukou všestranného vzdelania, kvalitnej športovej prípravy i možnosťou stať sa súčasťou pilotného projektu Hokejovej akadémie.
viac
18.02.2020
Stavebné povolenie na novú hokejovú halu je už právoplatné
Stavebné povolenie na novú hokejovú halu v Trenčíne-Zámostí je už právoplatné. Pilotný projekt Hokejovej akadémie, ktorý má za úlohu vychovávať budúce hokejové hviezdy ako komplexné športové osobnosti, zahŕňa okrem iného aj novú halu s ľadovou plochou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %