Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.01.2017 02:40

Protipovodňové opatrenia na Neresnici čakajú na výzvu z eurofondov


Snímka zdroj: (tasr).


Na riečke Neresnica vo Zvolene, ktorá sa počas prívalových dažďov často vylieva z koryta a ohrozuje nielen obyvateľov v tejto časti mesta, ale aj dopravu na ceste smerom na Krupinu, by sa v najbližších rokoch mali zrealizovať protipovodňové opatrenie.


"Stavba je pripravená, má aj právoplatné stavebné povolenie. V súčasnosti už len čakáme na vyhlásenie výzvy z eurofondov, prostredníctvom ktorých chceme stavbu financovať," uviedol hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Pavel Machava.      

Investícia je vo výške takmer 3,22 milióna eur, z toho stavebné náklady sú viac ako 2,97 milióna eur. "Stavba je rozdelená na tri úseky. Momentálne sú posudzované náklady na stavbu verzus škody chráneného územia," podotkol Machava.      

Protipovodňové opatrenia sa majú realizovať na úseku dlhom 2,2 kilometra a to po oboch stranách Neresnice. Na ľavej strane toku, popri štátnej ceste, sú navrhnuté nábrežné aj oporné múry a na pravej strane prerušované nábrežné múry.      

Doba realizácie od podpisu zmluvy by mala trvať 24 mesiacov. "Všetko bude, samozrejme, závisieť od toho, kedy vyjde výzva a od trvania verejného obstarávania," pripomenul hovorca SVP.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
08.02.2017
Obec Utekáč chce urobiť protipovodňové opatrenia na 3 tokoch
Protipovodňové opatrenia na potokoch Guzmánka, Krahuľčová a Lichý potok chcú v dohľadnom čase uskutočniť v obci Utekáč v okrese Poltár. Stavba sa však zrealizuje až po získaní finančných prostriedkov z eurofondov.
viac
05.06.2020
Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy
Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
21.06.2021
Na vodozádržné opatrenia je z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur
V najbližších šiestich rokoch je na vodozádržné opatrenia z eurofondov alokovaných 90 miliónov eur. Opatrenia sa však musia robiť koordinovane, v súlade so zákonom a s riadnou kontrolou vodných stavieb. Uviedlo to tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %