Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.05.2017 02:41

Prorodinné projekty môžu získať peniaze od mesta


Ilustračná snímka: (int).


Aktívni Trnavčania majú novú možnosť získať prostriedky pre ďalšie svoje projekty. Ku grantovej schéme pre kultúru, šport i zdravie pridala radnica najnovšie dotácie pre program Prorodinne orientované mesto a na tento účel vyčlenila v rozpočte mesta sumu 5000 eur.


"Cieľom je podporovať projekty, ktoré budú pomáhať udržiavať funkčnosť a súdržnosť rodiny, upevňovať vzťahy medzi rodičmi a súrodencami, predchádzať krízovým situáciám v rodine," informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Mesto chce podporiť realizáciu projektov celorodinného charakteru prostredníctvom športových, kultúrnych a vzdelávacích akcií, ktoré pomôžu vytvárať zdravé prostredie pre výchovu detí. Podporené budú aj projekty, zamerané na finančné vzdelávanie a všeobecnú finančnú gramotnosť do rodín a do komunít v sociálne slabších vrstvách. "Záujem máme o projekty upevňujúce trojgeneračné vzťahy v rodinách, kde budú zapojení starí rodičia, rodičia, deti, orientované na odovzdávanie skúseností mladšej generácii," dodal hovorca.      

O finančnú podporu sa môžu do 20. júna uchádzať právnické i fyzické osoby – podnikatelia poskytujúci služby a aktivity preventívneho charakteru, služby sociálno-právnej ochrany a pomoc v krízových situáciách. Podporené môžu byť i aktivity vzdelávacieho charakteru i voľnočasové aktivity, ktorých účelom je podpora a posilňovanie zdravého rodinného spolužitia, rodičovstva, podpora rodiny v starostlivosti o deti a harmonizácia práce a rodiny.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2016
Radnica čaká na námety obyvateľov, ako vylepšiť mesto
Mesto Hlohovec začína s prípravou budúcoročného rozpočtu. Rozhodnúť o tom, na čo sa použije časť finančných prostriedkov, majú možnosť samotní Hlohovčania prostredníctvom portálu ideasity.sk a participatívneho rozpočtu.
viac
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
11.01.2018
Bratislava podporí kultúrne a spoločenské projekty sumou 369 000 eur
Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2018 na podporu kultúry cez grantový program Ars Bratislavensis sumu 180 000 eur. V rámci Grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity prerozdelí Bratislava na projekty ďalších 189 000 eur.
viac
22.03.2021
Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur
Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %