Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.06.2019 12:15

Projekt Vyšehradské mládežnícke fórum získal prestížne ocenenie


Budova Filozofickej fakulty a Fakulty prírodných vied Univerzity Mateja Bela (UMB). Ilustračná snímka:TASR - Dušan Hein.


Projekt Vyšehradské mládežnícke fórum 2018 z dielne Euroatlantického centra (EAC) na pôde Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici získal prestížne ocenenie národného víťaza Európskej ceny Karola Veľkého 2019.


Projekt Vyšehradské mládežnícke fórum 2018 z dielne Euroatlantického centra (EAC) na pôde Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici získal prestížne ocenenie národného víťaza Európskej ceny Karola Veľkého 2019. Organizáciu na odovzdávaní cien v nemeckom Aachene zastupovala bývalá prezidentka EAC Lucia Kaščáková. TASR o tom vo štvrtok informovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB.       

Vyšehradské mládežnícke fórum je projekt spájajúci študentov z krajín V4 s cieľom zvýšiť ich povedomie o euroatlantických hodnotách, spoločnej histórii a kultúre. V roku 2018 sa členovia EAC popri tradičnej trojdňovej konferencii v Banskej Bystrici rozhodli zorganizovať sprievodné podujatia v každom hlavnom meste V4, keďže ich snahou je, aby o súčasných, dôležitých témach vedel čo najväčší počet ľudí.      

"Som hrdá na to, že za projektom stojí skupina mladých a motivovaných študentov medzinárodných vzťahov. EAC preto držím palce aj v ďalšom období, aby pokračovalo a naďalej dokazovalo, že je na Slovensku vedúcou mládežníckou organizáciou v oblasti medzinárodných vzťahov a bezpečnosti," konštatovala Kaščáková s tým, že v súčasnom čase nárastu populizmu, euroskepticizmu a rozširovania dezinformácií je nutné vysvetľovať, diskutovať a hľadať to, čo nás spája, nie rozdeľuje.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2016
Súľov zdolalo viac ako tisíc cyklistov
Rekordná účasť na treťom preteku Žilinskej ŽUPATOUR 2016 odštartovala AUTHOR ŠKODA bikemaratón Súľovské skaly.
viac
10.11.2016
Aká bude úhrada poplatkov SOZA?
Začiatkom novembra sa v Senici uskutočnilo pracovné rokovanie zástupcov vybraných samospráv, Združenia miest a obcí Slovenska a Slovenského ochranného zväzu autorského.
viac
12.10.2017
Nominácie na cenu HUMAN FORUM sú otvorené
Do 31. októbra 2017 môže verejnosť nominovať jednotlivca alebo kolektív na cenu HUMAN FORUM. Cena sa udeľuje ako prejav uznania za vykonanie spoločensky významného činu, alebo dlhodobého konania v prospech ochrany ľudských práv a rozvoja demokracie.
viac
08.06.2019
Ocenenie Euroatlantického centra v Aachene
Projekt Vyšehradské mládežnícke fórum 2018 z dielne Euroatlantického centra (EAC) získal prestížne ocenenie národného víťaza Európskej ceny Karola Veľkého 2019 (ECYP2019). Organizáciu na odovzdávaní cien bývalá prezidentka Lucia Kaščáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %