Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.03.2017 02:10

Projekt Vráťme knihy do škôl končí o 11 dní


Vizuál projektu.


Škôlkari, žiaci základných a študenti stredných škôl majú už iba 11 dní, aby sa zapojili do šiesteho ročníka projektu Vráťme knihy do škôl. Súťažia o elektronické čítačky, knihy či o výlet do Bruselu.


„Súťaž vráťme knihy do škôl spoluorganizuje bratislavská župa už po šiesty raz a počet prihlásených diel je pre nás nielen zadosťučinením, ale aj potvrdením, že mladých čitateľov neustále pribúda. “ povedal o projekte predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Aj v roku 2017 majú žiaci a študenti možnosť zapojiť sa do literárnej súťaže Vráťme knihy do škôl. Uzávierka je 31. marca 2017 a už po tretí raz sa do súťaže môžu zapojiť aj škôlkari. Tí posielajú obrázok podľa prečítaného textu. Žiaci 1. stupňa základných škôl môžu poslať buď obrázok, alebo textový príspevok a ich starší spolužiaci, teda žiaci 2. stupňa ZŠ a študenti stredných škôl, prihlasujú do súťaže texty, ktoré objasňujú dôvody, pre ktoré je pre nich tá – ktorá kniha zaujímavá či obľúbená.

Ocenenie však nečaká len na študentov, ale aj na ich učiteľov, profesorov či knihovníkov. V projekte Vráťme knihy do škôl je pre nich totiž samostatná kategória Knižný anjel, do ktorej čitatelia môžu prihlásiť človeka, ktorý ich inšpiroval k čítaniu.

Súťaž „Vráťme knihy do škôl“ spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj, ABCknihy.sk a vydavateľstvá IKAR a Raabe. Cieľom projektu je podpora čítania u detí a mládeže a vzbudenie ich záujmu o literatúru.

 

Autor: (Veronika BEŇADIKOVÁ, tlačová tajomníčka BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
23.05.2017
Mosty kultúry II.
Ďalšia, v poradí už druhá časť tvorivých dielní, pozostávajúca z cyklu prezentácií a panelových diskusií určených pre vybraných žiakov stredných škôl sa uskutoční opäť v priestoroch Centra voľného času Kamarát. Termín prezentácie bude 26. mája 2017.
viac
06.03.2019
BSK: Zapojte sa do „Vráťme knihy do škôl“
Podpora čítania a budovanie pozitívneho vzťahu ku knihám medzi deťmi, žiakmi a študentmi je hlavnou myšlienkou čitateľskej súťaže „Vráťme knihy do škôl“, ktorá je obľúbená na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %