Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
12.03.2018 09:42

Projekt Tatranskí rytieri rozvíja ekologické správanie u žiakov


Ilustračná snímka (tr)


Školy, ktoré sa zapojili do druhého ročníka environmentálneho projektu Tatranskí rytieri, sa počas jeho priebehu učia to, ako sa starať o prírodu a spoznávajú ju na základe súťažných aktivít. Okrem toho vytvárajú umelecké diela, videá a tvoria rôzne projekty.


Tento rok pracujú na svojich projektoch s témou Chránené rastliny a živočíchy na Slovensku. Hlavným cieľom je zvýšenie environmentálneho povedomia a záujmu o životné prostredie nielen cez žiakov zapojených v projekte, ale aj cez širšiu verejnosť. "Žiaci z našej školy sa zapojili do projektu prvýkrát. Tešíme sa rôznym aktivitám, ktoré spolu so žiakmi robíme. Objavujeme zaujímavé rastliny a živočíchy v okolí našej obce. Okrem toho sa staráme o zvieratká v zime. Chceme sa venovať ochrane životného prostredia či výsadbe stromčekov v areáli školy," uviedla Tatiana Glittová zo Základnej školy Hrabské v okrese Bardejov.       

Žiaci v tomto roku súťažia o triedne výlety do Vysokých Tatier. Zapojené školské triedy získavajú v rámci súťaže edukačné materiály, ktoré ich sprevádzajú environmentálnou výchovou.       

V prvom ročníku Tatranských rytierov sa na projekte zúčastnilo najviac školákov zo Žilinského, Prešovského a Košického kraja. Postupne sa zapájali do čistenia priestorov svojej školy, niektorí zrekonštruovali autobusovú zastávku, vyčistili park alebo vysadili kvety.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Rezort školstva vyhlásil výzvu na podporu duálneho vzdelávania
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR 30. júla zverejnilo vyzvanie pre národný projekt "Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality odborného vzdelávania a prípravy".
viac
20.02.2017
ŠIOV pracuje na zelených vozidlách
Štátny inštitút odborného vzdelávania spolupracuje na projekte, ktorý sa týka zelených vozidiel. Presnejšie servisu a údržby hybridných áut a elektromobilov.
viac
09.07.2017
Povedali po 12. zasadaní Rady Združenia miest a obcí Slovenska
Z tlačovej konferencie po 12. zasadaní Rady Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré sa konalo v dňoch 27. a 28 júna t. r. v kongresovej sále hotela Sorea Trigan v Štrbskom Plese.
viac
11.08.2020
S ekoplátenkou chce mesto Hlohovec urobiť ekologickú dieru do sveta
Do poštových schránok všetkých domácností v Hlohovci začne o niekoľko dní distribuovať radnica Fraštackú ekoplátenku. Spolu 13 680 eur investovala do toho, aby učila Hlohovčanov ekologickejšiemu správaniu sa pri nakupovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %