Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.04.2017 09:51

Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana


O zlatý odznak Radovana Kaufmana.


Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.


Cieľovou skupinou, na ktorú sa projekt zameriava, sú deti vo veku základnej školskej dochádzky – základné školy bežného typu, spolu so špeciálnymi základnými školami. Konkrétne sa jedná o žiakov I. stupňa ZŠ, teda v období mladšieho školského veku, čo predstavuje vek detí 6 - 10 rokov. Nepriamo sú cieľovou skupinou rodiny s deťmi, s dôrazom na podporu rodín so zdravotne znevýhodneným dieťaťom.

Projekt je postavený na princípe celoročne prebiehajúcich športových aktivít na základných školách, pričom po vyhodnotení dosiahnutých výsledkov najlepší jednotlivci postúpia na záverečné kolo súťaže, ktoré bude každoročne vyvrcholením celého projektu v rodnom meste Radovana Kaufmana v Partizánskom. Aby organizátori v čo najširšom zábere oslovili cieľovú skupinu, vybrali také formy a prostriedky, ktorých realizácia je pre školu a žiakov veľmi jednoduchá a principiálne dostupná, vrátane špeciálnych škôl, či občianskych združení a organizácií, pracujúcich so zdravotne znevýhodnenými deťmi.

Dôležitým prostriedkom bude kvantifikácia (systém hodnotenia) výstupov prebiehajúcich športových aktivít projektu, na základe ktorej bude možné oceniť (formou Odznaku športovej všestrannosti) všetky deti zapojené do projektu, ale aj vybrať najúspešnejších jednotlivcov, postupujúcich na konci školského roku do záverečného finále v Partizánskom.

Odznaky, ktoré budú zaslané na školu, či organizáciu, ktorá sa do súťaže zapojí, budú mať tri farebné verzie (podľa farby paralympijských „agitos“ - zelená, modrá, červená), pričom zisk jednotlivých odznakov bude závisieť od celkového počtu bodov, dosiahnutých v troch jednoduchých športových disciplínach. Najlepší jednotlivci budú v rámci záverečného finále v Partizánskom odmenení najvzácnejším odznakom - Zlatým odznakom Radovana Kaufmana.

 Kontakty:

PhDr. Ján Riapoš, PhD. predseda SPV, 0905 788 436, riapos@spv.sk

Mgr. Pavel Bílik, hlavný koordinátor projektu SPV, 0905 788 435, bilik@spv.sk

Doc. PaedDr. Jozef Božik PhD., primátor mesta Partizánske, 0901 918 103, primator@partizanske.sk

Mgr. Pavol Horňan, vedúci odd. športu MÚ Partizánske, 0918 788 906, pavol.hornan@partizanske.sk

 Viac v Obecných novinách č. 11-12/2017na str. 10.

Autor: Pavel Bílik


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
19.02.2019
Zima verzus jar hľadáčikom fotoaparátu
Ministerstvo životného prostredia SR vyhlasuje spolu s organizačným garantom – Slovenskou agentúrou životného prostredia 2. kolo národnej fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum 2019.
viac
04.03.2019
Deti a mládež si môžu vyskúšať remeselnú zručnosť v celoslovenskej súťaži
Celoslovenskú súťažnú prehliadku remeselnej tvorivosti organizuje Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) v Bratislave pod názvom V krajine remesiel. Je určená pre deti a mládež vo veku osem až 15 rokov, ktoré do siedmeho ročníka podujatia zašlú svoje práce s prihláškou do 17. mája.
viac
07.10.2019
Environspektrum 2019 s farbou a vôňou jesene
Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila 1. októbra 2019 tretie kolo národnej fotografickej súťaže Envirospektrum na tému Jeseň obdobie farieb, vôní a chutí. Súťaž je určená pre žiakov základných a stredných škôl vo veku od 6 do 19 rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %