Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.09.2017 02:05

Projekt Adoptuj kravičku je znovu spustený


Snímka zdroj: (mpsr)


Zvýšenie spotreby mlieka a mliečnych výrobkov pôvodom zo Slovenska, to je cieľom projektu s názvom Adoptuj kravičku. Nová, vylepšená, verzia je už spustená.


„V spotrebe mlieka a mliečnych výrobkov Slovensko výrazne zaostáva za ostatnými krajinami Európskej únie. Projekt Adoptuj kravičku je jednou z možností ako napomôcť zvýšeniu spotreby mlieka a to už od detského veku. Chceme u detí vypestovať správne stravovacie návyky, pozitívny vzťah ku zvieratám a tiež zvýšiť povedomie o slovenských prvovýrobcoch mlieka,“ uviedla v súvislosti so spustením projektu Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Projekt ako webová aplikácia je určený hlavne deťom, školám ako aj širokej verejnosti a umožňuje fiktívnu adopciu kravičky reálne žijúcej na farme. „Používateľ si za nákup slovenských mliečnych výrobkov bude môcť vybrať a adoptovať žijúcu kravičku z reálnej farmy. O kravičku sa môže naďalej starať formou hry pri opakovanom nákupe slovenských mliečnych výrobkov,“ vysvetlil Stanislav Voskár, prezident Slovenského mliekarenského zväzu.

Ako aplikácia funguje? Používateľ si najprv na mape zvolí farmu, ktorá je napríklad najbližšie jeho bydlisku. Následne si z danej farmy podľa fotografie vyberie kravičku, ktorá sa mu najviac páči a môže jej dať meno. Podmienkou adopcie kravičky je nákup desiatich slovenských mliečnych výrobkov a to tak, že v priebehu 10 dní zadá do systému EAN kódy aj s SK oválom zo zakúpených slovenských mliečnych výrobkov. Po zadaní všetkých 10 výrobkov (v priebehu 10 dní) je adopcia kravičky potvrdená systémom, ktorý užívateľovi vygeneruje „Rodný list kravičky“.

Adopciou sa používateľ môže posunúť do hry s kravičkou, kde za kúpu ďalších slovenských mliečnych výrobkov môže užívateľ svoju kravičku urobiť šťastnou a to staraním sa o kravičku, ktorej ukazovateľom spokojnosti je „šťasťomer“. Takto môžu používatelia medzi sebou aj súťažiť: koho kravička je šťastnejšia, kto sa o ňu lepšie stará. Projekt Adoptuj kravičku chce osloviť hlavne deti materských a základných škôl a realizáciou súťaží motivovať školy, zabezpečiť im návštevu fariem a rozšíriť im povedomie o slovenských farmách a slovenských mliečnych výrobkoch.

Do projektu sa zapojilo 58 slovenských fariem z celého Slovenska a poskytli tak deťom na adopciu viac ako slovenských 10 000 kravičiek. Projekt zastrešuje Mliečny fond a financovaný je slovenskými prvovýrobcami a spracovateľmi mlieka.

Internetová adresa projektu je www.adoptujkravicku.sk.

Autor: (mpsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Karpatská nadácia rozdelila z Nadačného fondu Getrag takmer 40 000 eur
Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región, ktorý administruje košická Karpatská nadácia (KN) a je financovaný z asignácie dane z príjmu spoločnosti Getrag Ford Transmissions (GFT) Slovakia, prerozdelil 36 600 eur.
viac
12.09.2017
Test ekologickej inteligencie vám pomôže zorientovať sa v odpadoch
Chcete sa aj vy dozvedieť, ako dlho sa komunálne odpady v prírode rozkladajú, ako správne triediť do farebných kontajnerov, čo všetko sa nachádza v našom odpadkovom koši, čo sa deje s odpadom po jeho vytriedení alebo ako je na tom Slovensko s recykláciou a skládkovaním?
viac
10.11.2020
Informácie o aktuálnom stave ovzdušia ponúkne nová webová aplikácia
Ministerstvo životného prostredia SR v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia a Slovenským hydrometeorologickým ústavom predstavuje webovú aplikáciu dnesdycham.sk s cieľom zvyšovať povedomie verejnosti v oblasti kvality ovzdušia na Slovensku.
viac
06.04.2021
Pripomienkovanie národného projektu „Slovensko v mobile“
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky sprístupňuje na verejné pripomienkovanie projektovú dokumentáciu k národnému projektu „Slovensko v mobile“. Pripomienky je možné zasielať do 19. 4. 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %