Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.06.2017 01:07

Prípravy na 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou vrcholia


Z vystúpenia FS Marína v Detve.


Najnavštevovanejšie kultúrne podujatie Podpoľania, 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve sa blíži, mesto dolaďuje organizačné prípravy. Festival sa rozozvučí v Detve od štvrtku 6. júla v Dome kultúry A. Sládkoviča a od piatku 7. do nedele 9. júla 2017 v areáli prírodného amfiteátra.


Mesto Detva ako hlavný organizátor slávností v uplynulých týždňoch úspešne zrealizovalo verejné obstarávania na dodávateľov kľúčových služieb počas festivalu.

Ako informovala predsedníčka organizačného výboru Margita Gajdošová, zmluvne zabezpečení sú napríklad bezpečnostná služba, dodávateľ stravovacích služieb či tlačovín. Víťazom verejného obstarávania na ozvučenie a osvetlenie scénických programov na doskách amfiteátra je tento rok firma S. R. S. Light z Bratislavy.

Mesto Detva podpísalo zmluvu aj s tradičným hlavným reklamným partnerom folklórnych slávností v Detve, ktorým aj pre tohtoročný 52. FSP bude banskobystrický pivovar Urpiner. Samozrejme, na festivale nebude chýbať dlhoročný hlavný mediálny partner RTVS Rádio Regina, Štúdio Banská Bystrica.

 

Verejná nahrávka Detva v rozhlase - Rozhlas v Detve

Práve jubilujúcemu Rádiu Regina bude venovaná slávnosť v predvečer festivalu. Vo štvrtok 6. júla od 18. hodiny je široká verejnosť pozvaná na kultúrny program Detva v rozhlase – Rozhlas v Detve vo veľkej sále Domu kultúry A. Sládkoviča. Počas dvojhodinovej verejnej rozhlasovej nahrávky primátor mesta Detva odovzdá predstaviteľom jubilujúceho 60-ročného Rádia Regina ocenenie za dlhoročný prínos na tvorbe festivalu a zachovávaní ľudových tradícií.

 

Organizácia festivalu zabezpečuje v areáli amfiteátra aj policajné a zdravotnícke zložky, hasičov, chce tiež urýchliť predaj vstupeniek pred programami a ďalšie.

Na prípravách 52. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve spolupracujú desiatky členov organizačného výboru a programovej rady s cieľom, aby aj tohtoročný folklórny festival bol skutočnými slávnosťami pre Detvu a jej hostí.

 

Autor: (Zuzana JUHANIAKOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Folklórne slávnosti pod Poľanou ponúknu pestrý program
Živou pozvánkou v podobe vyhrávania heligonkárov Hore Detvou a otvorením sprievodných podujatí v areáli amfiteátra začnú v piatok 8. júla 2016 o 16.00 h v Detve 51. Folklórne slávnosti pod Poľanou (FSP).
viac
30.01.2017
Furmani prilákali do Hriňovej asi 2500 ľudí
Okolo 2500 návštevníkov zavítalo počas tohto víkendu na 14. ročník Zimnej furmanskej súťaže ťažných koní, ktorá sa konala v Hriňovej v okrese Detva.
viac
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
16.06.2017
Medzinárodný folklórny festival v Myjave
Už po 58. krát sa v Myjave koná jeden z najväčších folklórnych festivalov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %