Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.04.2016 12:34

Pripravované občianske združenie pre zpozárov a matrikárov Slovenska


Logo vznikajúceho združenia


Snahou združenia bude podporovať tvorivosť zpozárov (prípadne matrikárov) a adekvátne ich odmeňovať za to, že svoje myšlienky sprístupnia tým, ktorí sa nechajú radi inšpirovať.


Občianske združenie EMÓCIA vznikne v roku 2016 za účelom distribúcie Bulletinov (3x ročne), v ktorých sa bude zverejňovať poézia, próza, príhovory a scenáre na:

-  občianske obrady,

- rodinné slávnosti,

-  spoločenské slávnosti,

- spomienkové slávnosti,

- slávnosti samospráv,

- a iné netradičné obrady

Združenie bude prednostne spolupracovať s autorkou Silviou Hlôškovou, ktorá už vo svojej minulosti vydala zborníky Kolobeh a Kolobeh 2 prostredníctvom Ústrednej rady Združenia ZPOZ Človek-človeku v SR a PDF Zborník Originálne príhovory. Za uplynulé roky sa jej zbierka príhovorov, poézie a prózy rozrástla a rada by sa s ňou podelila s mestami a obcami, ktoré nie sú členmi Z ZPOZ Človek-človeku v SR, ale aj s tými, ktoré sú stále jeho členmi, no majú záujem o jej ďalšiu aktuálnu tvorbu. 

Do tejto publikácie prispela tromi príhovormi – príhovor na Deň matiek, príhovor na darcov krvi a príhovor na prijatie maturantov, aby ste mali predstavu, z akého materiálu budú pozostávať vydávané Bulletiny OZ Emócia. Ostatné ukážky jej tvorby nájdete na www.originalneprihovory.sk po rozkliknutí jednotlivých častí zborníka 1. edície Originálnych príhovorov.

Našou snahou bude tiež podporovať tvorivosť zpozárov (prípadne matrikárov) a adekvátne ich odmeňovať za to, že svoje myšlienky sprístupnia tým, ktorí sa nechajú radi inšpirovať. Vydané Bulletiny budú teda obohacované aj príspevkami iných autorov príhovorov, poézie a scenárov na občianske obrady a slávnosti a to za finančnú odmenu, ktorá im bude vyplatená z členských príspevkov.

Združenie bude fungovať on-line formou, čiže náklady na distribúciu PDF Bulletinov budú minimálne, tým pádom dostupné za symbolické ročné členské, zohľadňujúce počet obyvateľov:

Mestá a obce do 3 000 obyvateľov - 25 €

Mestá a obce od 3 000 do 20 000 obyvateľov - 45 €

Mestá a obce od 20 000 obyvateľov - 60 €

Na vzniknutej webovej stránke OZ Emócia bude pre členov vytvorené diskusné fórum slúžiace na vzájomnú výmenu skúseností z praxe. (Budete potrebovať v niečom poradiť, niečo vám bude nejasné, ocitnete sa pre vás v novej, nepoznanej situácii, keď vám príde vhod zistiť, ako si s tým poradili v inom meste, alebo obci? Napíšete svoju otázku a ostatní členovia OZ Emócia dostanú priestor poradiť vám).

OZ Emócia vznikne, ak záujem prejaví viac ako 200 miest/obcí Slovenska,

prostredníctvom prihlášky: www.originalneprihovory.sk v sekcii OZ Emócia - členstvo

V prípade, že počet nahlásených členov bude nižší ako 200 (miest/obcí), nebude postačujúca rentabilita na jeho prevádzkovanie (administratívne, ekonomické a redakčné činnosti). V prípade záujmu o členstvo (čím podporíte aj jeho vznik), vyplňte prihlášku a odošlite najneskôr do konca apríla 2016.

Prihláška: www.originalneprihovory.sk v sekcii OZ Emócia-členstvo

Viac informácií na:  Marketing, ozemocia@gmail.com, 0915 536 636

Autor: (emocia)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Kultúrny a kreatívny priemysel dostane na rozvoj 50 miliónov eur
Malí a strední podnikatelia, ale aj neziskové organizácie a občianske združenia pôsobiace v tejto oblasti sa budú môcť uchádzať o takýto objem eurofondov z  Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a Prioritnej osi 3 (PO 3) - Mobilizácia kreatívneho potenciálu v regiónoch.
viac
03.10.2020
Pilotný ročník projektu ELoGE otvorený
Dobrý úradník, akreditovaný partner Rady Európy, v rámci realizácie projektu Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných zorganizoval v dňoch 10. a 11. septembra v Bratislave úvodné zasadnutia s členmi Platformy národných partnerov ako aj participujúcimi samosprávami.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
04.12.2020
Rozhodnutie ÚMS ohrozuje prípravu Partnerskej dohody na roky 2021 až 2027
Rozhodnutie Únie miest Slovenska (ÚMS) odstúpiť od memoranda o spolupráci, ktoré podpísala v januári s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združením samosprávnych krajov SK8 ohrozuje prípravu Partnerskej dohody na roky 2021 až 2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %