Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.05.2019 10:55

Prioritami na aktuálny rok sú materská škôlka, komunikácie a byty


Dobšiná, ilustračná snímka (msú)


Dostavba materskej škôlky, rekonštrukcia komunikácií či bytová výstavba. To sú podľa slov primátora Jána Slováka priority mesta Dobšiná v okrese Rožňava na aktuálny rok.


„V prvom rade by sme radi dokončili akcie, ktoré sa začali predchádzajúce volebné obdobie. To je dokončenie a skolaudovanie novej materskej škôlky a máme pripravený aj projekt na výmenu krytu vozovky na dvoch uliciach v meste v celkovej dĺžke dva kilometre. Staviame tiež 20 bytov, ktoré by mali byť hotové koncom roka,“ konkretizoval Slovák s tým, že určené budú pre mladé rodiny, ale aj iných záujemcov.       

Samospráva sa okrem toho bude podľa neho venovať i ďalším menším či väčším projektom. „Máme pred sebou napríklad rekonštrukciu kultúrneho domu, na ktorý už máme schválený nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 600.000 eur,“ priblížil primátor.       

Mesto má podaný projekt aj na rekonštrukciu budovy, v ktorej vznikne centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti. „Situácia s lekármi je v našom meste dlhodobo zlá. Dovolím si povedať, že teraz sa konečne zlepší, keďže už máme zazmluvnených nejakých nových lekárov,“ prezradil Slovák.       

V rámci odpadového hospodárstva začne samospráva v celej Dobšinej budovať polopodzemné kontajnery, na čo už mesto podľa primátora má financie. „Tým by sa mala vo veľkej miere zlepšiť separácia a je to zároveň aj úsporné riešenie, keďže v konečnom dôsledku by sa nám mali zvyšovať peniaze,“ podotkol Slovák.       

Mesto sa podľa jeho slov bude snažiť zapojiť aj do ďalších výziev a grantov. „Sledujeme to, máme na to pracovníkov, ktorí sa tomu venujú, a snažíme sa zapájať do všetkého, čo má hlavu a pätu,“ dodal primátor.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2019
Mesto bude v novom roku hospodáriť s rozpočtom takmer 50 miliónov eur
Mesto Poprad bude v novom roku hospodáriť s rozpočtom na úrovni takmer pol milióna eur. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) totiž v závere roka 2018 schválilo rozpočet na rok 2019 ako vyrovnaný v celkovej výške 49,440 milióna eur.
viac
14.01.2019
Tržnicu chcú obnoviť, mesto má plány aj na Skalke
Dokončenie rekonštrukcie Zechenterovej ulice, obnova mestskej tržnice pri parkovisku či postupné kroky na prípravu nových nájomných mestských bytov. Aj to sú plány, ktoré má v tomto roku kremnická samospráva.
viac
15.01.2020
Samospráva vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur
Samospráva Prievidze vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide o jednu z najvyšších súm v rámci kapitálových výdavkov mesta.
viac
11.10.2021
Ľ. Vačok: EF plánuje v krajských mestách otvoriť regionálne centrá
Environmentálny fond (EF) plánuje v krajských mestách na Slovensku otvoriť regionálne centrá. Fond aktuálne pracuje na otvorení prvej prevádzky v Košiciach, ďalšie centrum by malo byť v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %