Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.11.2017 02:38

Primátorka apeluje na začatie výstavby rýchlostnej cesty R4


Snímka zdroj: (presov.sk).


V priestoroch prešovskej radnice sa včera (6.11. 2017) stretla primátorka Andrea Turčanová so splnomocnencom vlády pre rýchlostné cesty Igorom Janckulikom, s Ladislavom Bačenkom z Národnej diaľničnej spoločnosti a poslancom NR SR Eduardom Adamčíkom.


„Vítam takéto stretnutie, kde sme si vyjasnili aktuálny stav v pripravenosti budovania rýchlostnej cesty R4, ktorá je pre Prešov životne dôležitá. Pevne verím, že tak, ako dnes bolo deklarované, bude verejné obstarávanie vyhlásené do konca tohto roka,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová. Na rokovaní všetci prítomní skonštatovali, že úsek rýchlostnej cesty od diaľnice D1 Cemjata po Veľký Šariš je pripravený od projektov cez vysporiadanie pozemkov po stavebné povolenie a môže byť vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Zúčastnené strany zdôraznili aj fakt, že je taktiež potrebné urýchliť pokračovanie výstavby ďalšieho úseku tejto cesty po Kapušany. 

Stretnutie  následne pokračovalo aj so zástupcami miest a obcí, ktorých sa výstavba rýchlostnej cesty R4 dotkne.

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2018
Prešov zažije sviatok dráhovej cyklistiky s medzinárodnou účasťou
Velodróm Prešov bude v stredu 29. augusta strediskom veľkých pretekov s medzinárodnou účasťou pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej. Po prvýkrát v 29-ročnej histórii odštartuje Grand Prix mesta Prešov.
viac
19.11.2018
Primátorka A. Turčanová a mestskí poslanci slávnostne zložili sľub
Slávnostným zložením sľubu sa v pondelok opätovne ujala svojej funkcie primátorka Prešova Andrea Turčanová. Kandidovala za koalíciu KDH, OĽaNO a NOVA.
viac
28.11.2020
Mesto Prešov spúšťa Mapu Vianoc
Od včerajška čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov nášho mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality. Vychutnať si ich môžu pri obľúbených prevádzkach v historickom centre mesta ale aj na sídliskách. Nájdu ich veľmi jednoducho, pomocou prešovskej Mapy Vianoc.
viac
30.12.2020
Končiaci sa rok bol pre Prešov podľa primátorky jedným z najnáročnejších
Jedným z najnáročnejších v jeho novodobej histórii bol pre mesto Prešov končiaci sa rok 2020. Skonštatovala to primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %