Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.07.2017 05:58

Primátorka A. Pivková nesúhlasí s postojom MF SR zrušiť výstavbu R2 do Lučenca


Alexandra Pivková


Primátorka Lučenca a predsedníčka Združenia miest a obcí Novohradu Alexandra Pivková nesúhlasí s postojom Ministerstva financií (MF) SR, ktoré prostredníctvom svojho Útvaru Hodnoty za peniaze neodporúča stavať rýchlostnú cestu R2 od Kriváňa smerom na Lučenec.


  „Pre náš región a pre našich ľudí znamená rýchlostná cesta R2 jednoznačný rozvoj a zvýšenie kvality života, keďže Novohrad dlhodobo ekonomicky stagnuje. Investori, ktorí majú záujem v meste podnikať, očakávajú zlepšenie dopravnej infraštruktúry a dopravné prepojenie na vyspelejšie časti Slovenska,“ podotkla primátorka s tým, že z tohto dôvodu nemôže súhlasiť s vyhlásením MF SR všetko merať cez peniaze.       

„Aj vládou prijatý Akčný plán rozvoja okresu Lučenec považuje za prioritné vybudovanie rýchlostnej cesty R2. Ľudia v regióne takúto pomoc od vlády SR očakávajú a dlhodobo poukazujú na potrebu jej vybudovania,“ zdôraznila ďalej Pivková.       

Na vybudovanie rýchlostnej cesty do Lučenca sa spoliehajú aj zástupcovia spoločnosti SKL Cuting. Tá je zatiaľ posledným väčším investorom, ktorý ohlásil svoj záujem etablovať sa v meste. Ako jej predstavitelia informovali na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva, v Lučenci plánujú vytvoriť zhruba 100 nových pracovných miest v novej prevádzke na produkciu zariadení na výrobu pneumatík. „Potrebujeme pozemky neďaleko diaľnice a rátame s tým, že tu do dvoch rokov už bude,“ povedal vtedy pre TASR konateľ spoločnosti Stanislav Kachnič.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2018
Primátorka A. Pivková sa ujala funkcie, začala tretie volebné obdobie
Mesto Lučenec aj naďalej povedie primátorka Alexandra Pivková, ktorá bola do tejto funkcie v novembrových komunálnych voľbách zvolená tretíkrát. Na piatkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa po zložení sľubu ujala funkcie.
viac
21.01.2019
Samospráva chce zriadiť občianske hliadky, zamestnala by štyroch ľudí
Opätovné spustenie projektu občianskych hliadok je jedným z aktuálnych zámerov, ktoré si na tento rok naplánovala samospráva Lučenca.
viac
26.08.2019
Prvé mesto v kraji, kam pribudnú zdieľané bicykle, je Lučenec
Lučenec rozhýbu a odľahčia dopravu zdieľané bicykle. V rámci Banskobystrického kraja bude vôbec prvým mestom so službou bikesharingu. Projekt bikesharingu rozbieha kraj v spolupráci s mestom Lučenec. Podľa projektu sa plánuje, že v meste pribudne 17 stanovíšť s desiatkami verejných bicyklov.
viac
21.01.2020
Vlaňajší rok bol podľa primátorky náročný, ale úspešný
Rok 2019 bol z pohľadu lučeneckej radnice náročný, ale napriek všetkému sa podarilo splniť väčšinu vytýčených cieľov. Uviedla to primátorka Alexandra Pivková s tým, že vlaňajšok v samospráve ovplyvnilo najmä meniace sa legislatívne prostredie, ktoré malo vplyv aj na mestský rozpočet.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %