Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.07.2018 04:00

Primátor rokoval so Slovnaftom o dôležitých dopravných projektoch v Bratislave


Snímka mmb


Oficiálna návšteva primátora Bratislavy Iva Nesrovnala v bratislavskej rafinérii Slovnaft mala niekoľko tém. Medzi kľúčové patrila dopravná situácia a jej rozvoj, v kontexte výstavby diaľnice D4R7, ako aj rozvoj električkovej dopravy do Podunajských Biskupíc a Vrakune.


Bratislava ako sídelné miesto jedného z najväčších zamestnávateľov na Slovensku, spoločnosť Slovnaft, majú veľa spoločných tém, ktoré na dnešnom stretnutí rezonovali.

„Polovica Slovnaftárov dochádza do práce z Bratislavy a druhá polovica z priľahlých obcí. Každý by privítal menší čas strávený v kolónach. Urobím všetko pre to, aby sa situácia zlepšila a aby sa čas strávený prepravou skrátil,“ povedal primátor hlavného mesta.

Na rokovaní rezonovala výstavba D4/R7, ktorá prinesie nemalé dopravné obmedzenia v hlavnom meste. Primátor informoval predstaviteľov spoločnosti Slovnaft o koordinačnom stretnutí na pôde hlavného mesta, na ktorom vyzval ministra dopravy a zhotoviteľa stavby na posilnenie informovanosti o projekte k obyvateľom, inštitúciám, mestu a mestským častiam. Dôležitým bodom rokovania bol aj rozvoj električkových tratí, konkrétne juhovýchodným smerom, na potrebe ktorého sa obe strany zhodli.

Ďalšou významnou témou boli investície Slovnaftu do projektov mobility ako je bikesharing a projekty na ochranu životného prostredia a preventívne opatrenia. Pri tej príležitosti navštívil primátor dispečing rafinérie, ktorý funguje v režime 24/7 a informačne, či osobne preveruje podnety z externého prostredia

„Spoločnosť neustále modernizuje výrobu a zavádza najlepšie dostupné technológie, ktoré zvyšujú ochranu životného prostredia. Z celkových investícií za posledných 10 rokov v objeme 1,3 miliardy eur smerovala viac ako desatina, 148 miliónov eur práve na oblasť ochrany životného prostredia a bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Tieto investície sa premietli napríklad do zníženia emisií oxidu siričitého o 70% , či zníženia emisií oxidu dusíka o 45%“, povedal generálny riaditeľ SLOVNAFT, a.s. Gabriel Szabó.

Slovnaft na stretnutí informoval o rozšírení grantového programu Zelené oázy a navýšenia peňazí pre projekty okolitých mestských častí. Doteraz sa v rámci programu za 12 rokov prerozdelilo viac ako 700.000 eur a úspešne zrealizovalo viac ako 300 projektov – zelených oáz po celom Slovensku. (viac na www.oazy.sk alebo www.ekopolis.sk )

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Starostlivosti o mestskú zeleň by mal pomôcť zelený balíček opatrení
Ide o systém opatrení na komplexnú a efektívnu starostlivosť o stromy a zeleň v Bratislave, ktorý samospráva spúšťa s okamžitou platnosťou.
viac
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
13.06.2018
Mesto sa pripravuje na MS v ľadovom hokeji 2019
Hlavné mesto sa pripravuje na budúcoročné Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a pokračuje aj v plnení svojich záväzkov. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal osobne kontroloval stav prác na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktorý bude dejiskom šampionátu.
viac
06.09.2018
Primátor Bratislavy rokoval s vedením spoločnosti Volkswagen
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal prerokoval s vedením spoločnosti Volkswagen viacero dopravných projektov. Medzi hlavné témy stretnutia patrilo rozšírenie električkovej trate po Volkswagen, predlženie saratovskej ulice a projekt Up! city.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %