Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.11.2018 04:45

Primátor P. Halabrín a poslanci zložili slávnostný sľub


Na snímke Pavel Halabrin. Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Staronový primátor mesta Myjava Pavel Halabrín a 19 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V sobášnej sieni Mestského úradu Myjava slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.


Do mestského parlamentu sa dostalo sedem nových poslancov. Svoje posty obhájilo všetkých 12 poslancov z minulého volebného obdobia, ktorí prejavili záujem kandidovať aj v tomto volebnom období. "Chcem na Myjave ďalej žiť, preto mi nie je ľahostajné, kam sa toto mesto uberá. Mám záujem, aby sa riešili projekty, ktoré budú pre mesto prospešné. Ako bývalému športovcovi mi záleží na športe v Myjave, ale pre mňa sú dôležité aj výstavba a to, aby obyvatelia neodchádzali z Myjavy preč a zastavili sme neustále sa znižujúci počet obyvateľov mesta," poznamenal k svojej kandidatúre jeden z nových poslancov Pavol Kosík.       

Z 19-členného zboru je 13 poslancov nezávislých, traja sú za stranu Starostovia a nezávislí kandidáti, dvoch poslancov má strana Smer a jeden je za Slovenskú konzervatívnu stranu. V MsZ budú sedieť štyri ženy. Zaujímavosťou je, že až traja poslanci zmenili obvod, v ktorom kandidovali pred štyrmi rokmi. "Keďže som si kúpila nehnuteľnosť v inom obvode, kam sa budem na jar sťahovať, prišlo mi logické kandidovať práve za nový volebný obvod. Okrem toho bude v novom volebnom obvode množstvo nových výziev, keďže tri z piatich budov, ktoré mesto prebralo po Trenčianskom samosprávnom kraji, stojí práve v tomto obvode. A keďže mám výzvy rada, aj toto bol jeden z dôvodov, že som kandidovala v novom obvode," uviedla k zmene volebného obvodu Viera Feriancová, ktorá je v mestskom parlamente už štvrté volebné obdobie.       

Pre primátora Halabrína ide už o piate volebné obdobie v rade. V posledných voľbách mal jedného protikandidáta. V Myjave bola volebná účasť pod slovenským priemerom, keď k urnám prišlo z 9742 oprávnených voličov 3995 obyvateľov, čo je 40,59-percentná účasť. Halabrín získal 2609 platných hlasov. "Rád by som pokračoval v tom, čo tu robíme 16 rokov, budovať mesto, hľadať zdroje, rekonštruovať budovy, zlepšovať, respektíve zavádzať služby, ktoré doteraz v Myjave neboli. Takisto chcem udržať to, čo nám funguje v oblasti kultúry a športu. Zastupiteľstvo, ktoré tu zložilo sľub, je veľmi dobré. Všetkých ľudí poznám, viem, v čom sú dobrí, teším sa na spoločnú spoluprácu," povedal pre TASR primátor.       

Za svojho zástupcu vymenoval Stanislava Tomiča, ktorý mu robil zástupcu aj v predchádzajúcom období. V závere zastupiteľstva noví poslanci odhlasovali primátorovi plat nad rámec zákona. Ten zvýšili z doterajších 33 percent na 50.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2018
Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor sa ujal funkcie
Staronový primátor Ružomberka Igor Čombor (nezávislý) sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v metropole dolného Liptova ujal svojej funkcie. Slávnostný sľub zároveň zložilo aj všetkých 25 poslancov.
viac
08.12.2018
Primátor a poslanci Sobraniec zložili na ustanovujúcom zastupiteľstve sľub
Staronový primátor Sobraniec Pavol Džurina (nezávislý) zložil spolu s mestskými poslancami na piatkovom zastupiteľstve sľub. Ujal sa tak opätovne vedenia samosprávy.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
10.12.2018
Novozvolený primátor M. Meričko prebral vedenie mesta
Novozvolený humenský primátor Miloš Meričko, ktorého v tohtoročných voľbách podporovala široká koalícia strán, prebral na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí vedenie mesta od už bývalej primátorky Jany Vaľovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %