Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.11.2018 10:25

Primátor dodatočne odovzdal cenu Senior roka aj známemu meteorológovi Iľkovi


Jozef Iľko preberá cenu z rúk primátora Bratislavy Iva Nesrovnala


V Červenom salóne Primaciálneho paláca osobne z rúk primátora Bratislavy Iva Nesrovnala prevzali dodatočne ocenenie Senior roka 2018 štyria Bratislavčania – Jozef Iľko, Gréta Hrdá, Oľga Rapavá a Peter Buček.


„Podstatou života je nezastať, čoho príkladom sú aj všetci aktívni seniori, ktorých som mal šancu spoznať. Dokazujú ako vyzerá mať rád svoje mesto a život v ňom. Som rád, že som mohol osobne stretnúť a odovzdať ocenenie seniorom, ktorí nemohli byť prítomní na poslednom odovzdávaní cien Senior roka 2018, porozprávať o sa s nimi o ich  radostiach či starostiach aj o tom, čo sa nám v Bratislave už podarilo zlepšiť a v čom chceme pokračovať,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ocenenie Senior roka sa udeľuje Bratislavčanom, ktorí v meste pôsobili pracovne, angažovali sa vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti a aj v súčasnosti na dobrovoľníckej báze pôsobia v občianskej, sociálnej, kultúrnej, športovej či inej oblasti.

Ocenenie Senior roka za mimoriadny prínos pre Bratislavu za rok 2018 získali:

Juraj Sarvaš, herec a recitátor a tvorca výnimočných poetických večerov pri sviečkach v jeho réžii, ktoré sú venované slovenským básnikom. Okrem iného aj moderátor predchádzajúcich dvoch ročníkov podujatia Senior roka.

Felicitas Babušíková, pôsobila ako hlavný rozhodca a kontrolór na najvyšších krasokorčuliarskych súťažiach. Počas ZOH v Salt Lake City bola súčasťou komisie, ktorá vypracovala súčasný systém hodnotenia v krasokorčuľovaní.

Pavol Zelenay, skladateľ a hudobný redaktor Slovenského rozhlasu a tiež zakladateľ legendárneho hudobného festivalu - Bratislavská lýra.

Dana Herrmannová, jedna z prvých televíznych hlásateliek, stále pri zrode televízie v roku 1956. O prácu však prišla keď odmietla prijať „normalizáciu“ po príchode sovietskych vojsk na naše územie. Po revolúcii sa opäť vrátila do prostredia televíznej tvorby.

Anton Uherík je profesor a vedec s umeleckou dušou. 40 rokov pôsobil v SAV, kde založil a viedol prvé a jediné psychofyziologické pracovisko na Slovensku. 20 rokov sa aktívne venuje práci s nepočujúcimi, čo vyústilo do tvorby originálneho patentovaného vynálezu metódy vyšetrovania sluchu.

Viliam Dobiáš je uznávaný odborník v oblasti medicíny a záchranárstva, držiteľom množstva ocenení a medailí a tiež autor či spoluautor množstva učebníc a takmer 200 publikácii uverejňovaných aj v zahraničí.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2017
Od budúceho roka by mala fungovať Karta staromestského seniora
Poskytovanie benefitov v podobe zliav či snaha viesť dôchodcov k aktívnejšiemu životu aj vo vyššom veku v bratislavskom Starom Meste. To sú ciele zásad poskytovania Karty staromestského seniora, ktoré schválili miestni poslanci na poslednom rokovaní staromestského zastupiteľstva.
viac
24.01.2018
Hľadá sa kniha roka PSK 2017
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci s regionálnymi knižnicami finišuje so súťažou Kniha roka PSK 2017. Tituly, ktoré boli vydané v minulom roku a sú späté s regiónom, je možné nominovať do konca januára.
viac
20.11.2020
Mesto získalo ocenenie Senior Friendly
Mesto Nitra sa pripojilo k samosprávam, ktoré boli ocenené za pomoc a starostlivosť preukazovanú seniorom. Najvyššie ocenenie, ktorým je plaketa Senior Friendly, získali okrem Nitry aj mestá Banská Bystrica a Prešov.
viac
26.10.2022
Verejnosť môže hlasovať za Detský čin roka
Do hlasovania za Detský čin roka sa okrem škôl môže zapojiť aj verejnosť. O víťazovi ceny verejnosti sa rozhoduje už po desiaty raz. Hlasovať je možné na webe detskycin.ludialudom.sk. Informovala o tom nezisková organizácia Ľudia ľuďom, ktorá za internetovou anketou stojí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %