Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.09.2018 04:45

Primátor Bratislavy rokoval s vedením spoločnosti Volkswagen


Ilustračná snímka (mmb)


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal prerokoval s vedením spoločnosti Volkswagen viacero dopravných projektov. Medzi hlavné témy stretnutia patrilo rozšírenie električkovej trate po Volkswagen, predlženie saratovskej ulice a projekt Up! city.


„S vedením VW sme sa rozprávali aj o mojej vízii potiahnuť dúbravskú električkovú trať až k VW v Devínskej Novej Vsi. Prepojili by sme tým električkou dve najväčšie firmy a to Slovnaft v Podunajských Biskupiciach a VW v Devínskej. Rozšírenie tratí považujem za veľmi dobrý krok ako umožniť dobrú produkciu v spoločnostiach a zamedziť jej výpadkom, pretože pracovná dochádzka obyvateľstva je podmienená hlavne dopravou,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Električková doprava je ekologický typ dopravy na území hlavného mesta, ktorá zabezpečuje rýchlu prepravu cestujúcich v Bratislave,“ dodal primátor.

Predstavitelia hlavného mesta a spoločnosti Volkswagen hovorili aj o ďalšom dopravnom projekte, ktorý sa v tejto oblasti pripravuje. Je ním predĺženie Saratovskej ulice podjazdom popod železničnú trať Bratislava - Kúty a následné priame pripojenie predĺženej komunikácie na cestu II/505. Účelom predĺženia Saratovskej ulice je vybudovanie kapacitnejšieho prepojenia susedných mestských častí.

Ďalšou témou stretnutia bola spolupráca hlavného mesta, spoločnosti Volkswagen a Aliancie Stará tržnica, v rámci ktorej už úspešne funguje projekt carsharingu - Up! city Keďže tento projekt požičiavania elektrických áut je u Bratislavčanov aj návštevníkov mesta veľmi populárny dôjde v rámci neho k rozšíreniu spolupráce.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
SeniorPasy je možné predĺžiť prostredníctvom označovačov i predajných automatov
Na predĺženie platnosti Seniorpasov už nebudú musieť cestujúci stáť v radoch na predajných miestach dopravcov.
viac
05.01.2017
Primátor I. Nesrovnal: V prípade Hlavnej stanice je čas konať
Posledný deň minulého roku vypršala Zmluva o budúcej kúpnej zmluve medzi Hlavným mestom SR Bratislavou a spoločnosťou Transprojekt s.r.o. (investorom projektu výstavby Hlavnej stanice), ktorá poškodila všetkých Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta.
viac
31.01.2019
Uzávierky k D4R7 a Mlynských nív sa dotknú viacerých obcí pri Bratislave
Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa 29. januára stretol so starostami okolitých obcí, ktorých obyvatelia cestujúci do Bratislavy najviac pocítia dopravné uzávierky súvisiace s výstavbou diaľničného obchvatu D4R7 a výstavby autobusovej stanice Mlynské nivy.
viac
16.05.2020
Mesto podpísalo zmluvu na projekt k modernizácii Vajnorskej radiály
Mesto Bratislava pripravuje modernizáciu električkovej Vajnorskej radiály. Koncom apríla podpísalo kontrakt za 947 997 eur s DPH so spoločnosťou Dopravoprojekt na projektovú dokumentáciu, činnosť autorského dozoru a inžiniersku činnosť. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej na webe hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %