Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.10.2018 10:05

Primátor Bratislavy privítal v Primaciálnom paláci francúzskeho prezidenta


Snímka: MMB


Počas oficiálnej návštevy Slovenska dnes primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal privítal francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, kde sa uskutočnila diskusia prezidenta s mladými ľuďmi o budúcnosti Európy organizovaná think-tankom GLOBSEC.


Francúzsky prezident sa pri príležitosti svojej návštevy zapísal do Zlatej knihy Bratislavy na bratislavskej radnici, pozrel si centrum mesta a pozdravil aj ľudí, ktorí si počkali na prezidenta pred palácom.

„Je mi veľkou cťou, že som mohol privítať v našom hlavnom meste prezidenta Francúzskej republiky Emmanuela Macrona. Jeho mladý dynamický esprit do nášho mladého mesta neuveriteľne zapadol a niesol sa sálou plnou mladých nadšených ľudí, ktorí sa zaujímali o budúcnosť Európskej únie. Zanietenosť a bojovnosť prezidenta za hodnoty a vízie EÚ ma veľmi oslovila, pretože podobne aj ja mám svoju víziu a odhodlanie meniť Bratislavu k lepšiemu,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Francúzsky prezident diskutoval v Primaciálnom paláci so slovenskými študentmi o aktuálnych otázkach, ako napr. o Brexite, klimatickom dopade na ekonomiky krajín, otázkach integrácie, stability, migrácie či udržateľnom rozvoji.

Návšteva francúzskeho prezidenta v hlavnom meste bola významnou udalosťou tiež z hľadiska toho, že v roku 2018 si Česka republika a Slovenská republika pripomínajú 100. výročie založenia Československej republiky a Bratislava tohto roku oslavuje 25. výročie ako hlavné mesto SR. Aj preto bol dnes pre Bratislavu významný deň, ktorý sa zapíše do histórie.

Autor: (ts-mmb-Zuzana Onufer)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2016
Hlavnou prioritou ÚMS je posilňovanie pozície miest ako centier regiónov
V piatok, 3. júna 2016, sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave konal XXVII. snem Únie miest Slovenska. Zúčastnilo sa ho 22 primátorov z členských miest.
viac
13.07.2016
Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.
viac
25.03.2018
Verejnosť môže posielať návrhy na ocenenie talentovanej mládeže
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa tradične stretáva a oceňuje talentovanú mládež, ktorá sa v rámci voľnočasových ponúk súčasného života rozhodla venovať svoj voľný čas rozvoju svojho talentu, zdokonaľovaniu svojich schopností v rôznych oblastiach a dokázať oveľa viac ako rovesníci.
viac
31.01.2019
Uzávierky k D4R7 a Mlynských nív sa dotknú viacerých obcí pri Bratislave
Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa 29. januára stretol so starostami okolitých obcí, ktorých obyvatelia cestujúci do Bratislavy najviac pocítia dopravné uzávierky súvisiace s výstavbou diaľničného obchvatu D4R7 a výstavby autobusovej stanice Mlynské nivy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %