Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.04.2018 08:40

Prievidza bude hostiť krajskú prehliadku ochotníckeho divadla Thalia 2018


Ilustračný výrez plagátu


Prievidza bude od 5. do 7. apríla patriť divadlu. Trojica tamojších kultúrnych inštitúcií bude totiž hostiť ochotnícke divadelné súbory z Trenčianskeho kraja, ktoré sa predstavia na krajskej postupovej súťaži a prehliadke ochotníckeho divadla Thalia 2018.


Súťažná prehliadka, ktorá je súčasťou celoslovenského podujatia Scénická žatva, ukáže návštevníkom predstavenia amatérskych činoherných divadiel, divadiel mladých, ako i divadiel dospelých hrajúcich pre deti. Súbory si pripravili hry pre všetky vekové kategórie.       

V prvý festivalový deň, 5. apríla, sa divákom predstavia Divadielko Severka z Novák a Divadelný súbor (DS) IDEa pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) L. Stančeka v Prievidzi. Program podujatia ponúkne 6. apríla hry v podaní Divadla "A" a Divadla Shanti z Prievidze, Art Point Teatra z Prievidze, Divadla "M" z Púchova, DS Kalorik pri ZUŠ D. Kardoša z Bánoviec nad Bebravou. Súčasťou programu bude i herecký workshop pre účastníkov prehliadky. Druhý festivalový deň zavŕši DJ Matthew.       

Záverečný deň festivalu 7. apríla bude patriť divadelným hrám v podaní DS Hugo z Pruského, DS Bebčina pri ZUŠ Š. Baláža z Novej Dubnice, DS IDEa pri ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi, DS Makyta Púchov. Ako hosť podujatia sa predstaví Nové divadlo z Nitry. Slávnostné vyhlásenie výsledkov bude o 22.00 h.       

Súbory sa so svojimi hrami predstavia v Kultúrnom a spoločenskom stredisku, galérii Art point a regionálnom kultúrnom centre (RKC). Tieto inštitúcie sú zároveň organizátormi festivalu. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia. TASR o podujatí informovala Jana Hvojniková z RKC v Prievidzi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2019
Festival amatérskych divadiel v Košiciach ponúkne osem inscenácií
Počas troch dní nultého ročníka Festivalu amatérskych divadiel, ktorý sa začal v piatok v Košiciach, sa predstavia účinkujúci z miestnych výmenníkov, ale aj z Jakloviec v okrese Gelnica a z Nitry.
viac
13.02.2020
Rok slovenského divadla v Divadle Jána Palárika bude venovaný ochotníkom
Divadlo Jána Palárika sa pri príležitosti Roku slovenského divadla rozhodlo vytvoriť nové programové a nadstavbové cykly s cieľom vybudovať stabilný inšpiratívny most medzi ochotníckym a profesionálnym divadelným remeslom.
viac
01.06.2022
V piatok sa začína letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské
Vo Zvolene sa v piatok začína medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Divadelné inscenácie sa budú odohrávať večer na zámockom nádvorí a aj dopoludnia pre deti a mládež.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %