Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.07.2017 01:12

Pribudlo 400 km nového cyklo-turistického značenia


Snímka zdroj: (trencinregion.sk).


Cyklistov a turistov bude tento rok navigovať viac ako 400 km obnoveného cyklo-turistického značenia. Drobná cykloturistická infraštruktúra sa navyše rozšíri aj o 5 informačných máp, cyklosmerovky či cyklosmerovníky.


Turistom sa polepší až v 6 okresoch

Obnova turistických značkovaných trás a realizácia drobnej turistickej infraštruktúry v 6 okresoch Trenčianskeho kraja je tento rok naplánovaná do konca novembra. Turistov bude navigovať obnovené značkovanie v dĺžke necelých 240 km. Doplnená bude aj drobná turistická infraštruktúra v podobe smeroviek a tabuliek. 

Pre lepšiu orientáciu turistov poslúži tiež 5 ks turistických vývesných informačných máp. Tie prinesú informácie o vyznačených trasách v okolí. Dve z nich budú osadené v okrese Bánovce nad Bebravou, zvyšné tri v Prievidzskom okrese. Okrem maľovaného turistického značenia a nových turistických smerovníkov sa turisti môžu tešiť aj na podrobné GPS zameranie obnovených turistických trás. TSK opäť zainvestuje do obnovy tohto turistického značenia takmer 20 tisíc eur. Na území Trenčianskej župy je v súčasnosti vyznačených 1 855 km peších turistických značených trás.    

 

Na bicykli s novým značením na hornej Nitre i na kopaniciach

Slovenský cykloklub sa zase do konca septembra postará o obnovu maľovaného značenia „C“ v celkovej dĺžke takmer 177 km. Oživenia sa dočká napríklad Bojnický cyklookruh od obce Diviaky nad Nitricou po obec Lehota pod Vtáčnikom v dĺžke 58 km či Kopaničiarska cyklomagistrála v dĺžke 45 km. „Cyklistov tento rok poteší aj nový značený úsek z obce Kálnica po Bohušovu studničku v dĺžke 8,6 km,“ prezradil cyklokoordinátor TSK Radovan Hladký. Na cykloturistických trasách budú pre lepšiu orientáciu osadené malé i veľké cyklosmerovky a cyklosmerovníky. 

Na nové a obnovené cykloturistické trasy na území TSK spolu s prvkami cykloturistických trás pôjde z rozpočtu takmer 20 tisíc. „Na území kraja sa každoročne obnovia stovky kilometrov turistických a cyklistických trás, ktoré ponúkajú obyvateľom kraja možnosť aktívne stráviť voľný čas a zároveň spoznať náš kraj. Obnova a preznačovanie značení či tvorba nových trás sa uskutočňuje na základe Memoranda o spolupráci podpísaného medzi Trenčianskym samosprávnym krajom a Klubom slovenských turistov a TSK a Slovenským cykloklubom,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Obnovu turistických a cyklistických trás realizuje Trenčianska župa na základe Stratégie využitia potenciálu Trenčianskeho samosprávneho kraja pre rozvoj cyklistickej infraštruktúry.

 

Autor: (BJ, tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
12.06.2018
Nadácia Ekopolis podporí obnovu studničiek i turistické trasy
V aktuálnom ročníku programu Živé chodníky, ktorý realizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, sa jej podpory dočkalo šesť projektov v celkovej sume 10.000 eur. Vďaka tomu budú počas tohto roka upravené turistické a cykloturistické trasy a obnovené studničky ako aj ich okolie.
viac
19.03.2019
Trenčianska župa v priebehu roka obnoví cyklistické značenie na takmer 170 kilom
V poradí už piaty rok po sebe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje finančné prostriedky do obnovy značenia cykloturistických a turistických trás v kraji. K známym historickým i prírodným lokalitám tak aj tento rok nasmerujú nové cyklosmerovníky a obnovené maľované značenie.
viac
06.04.2021
Cyklotrasy v okolí Krupiny ocenia aj náročnejší turisti
Cyklotrasy v okolí Krupiny ocenia aj náročnejší turisti. Okrem cestičiek v prostredí viníc, lúk či dedín, v ktorých sú stále živé tradície, sa v regióne Hont nachádzajú aj trasy, ktoré sú náročné a vhodné pre horské bicykle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %