Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.03.2018 11:21

Pri vodnej nádrži v obci chcú vybudovať rekreačný a športový areál


Ilustračná snímka, zdroj NaZahori.sk


Pri vodnej nádrži v Lozorne (okres Malacky) plánujú vybudovať rekreačný a športový areál Lake Relax Lozorno. Investor Boris Čambálik predpokladá spustenie jeho výstavby ešte v tomto roku. Celkové náklady sú odhadované na asi 1,8 milióna eur, bez započítania nákladov na obstaranie pozemkov.


 Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).        

Investor navrhuje dva varianty riešenia areálu. Prvý počíta s 21 rekreačnými domami. Druhý variant ráta s 23 stavebnými objektmi. "Oba varianty sú umiestnené pozdĺž komunikácie Karpatská. Jednotlivé objekty rekreačných domov spĺňajú účel vybavenosti turizmu, každodennej rekreácie a športu pri vodnej nádrži. Areál bude v oboch variantoch vybavený viacúčelovými športoviskami a drobnou architektúrou (gril, lavičky)," píše sa v zámere.       

Športovo-rekreačný areál má mať rozlohu pozemkov 27.022 metrov štvorcových (m2) a s jeho umiestnením sa počíta mimo zastavaného územia. Dotknuté pozemky sú v priamej nadväznosti na severnú časť vodnej nádrže Lozorno. Pozemok susedí zo severnej strany s komunikáciou Karpatská, z južnej a západnej strany s vodnou nádržou. Presný termín spustenia výstavby závisí od nadobudnutia právoplatných povolení, investor predpokladá začatie prác ešte v tomto roku a ich ukončenie do dvoch rokov.

Rekreačné domy sú v prvom variante navrhované ako dvojpodlažné murované objekty. V celom areáli plánujú vybudovať 63 parkovacích miest. Pri druhom variante je vyššia zastavaná plocha objektmi rekreačných domov o 520 m2 a bude vyhradených 69 parkovacích miest. Prvý variant počíta s 21 rekreačnými domami. Pri druhom uvažuje investor s 23 rekreačnými domami, avšak na úkor dvoch športovísk z prvého variantu.       

Viacúčelové ihriská chce investor vybudovať v centrálnej časti dotknutého pozemku a majú slúžiť pre športy, ako je basketbal, volejbal, hádzaná či futbal. Chýbať by nemali ani tenisové kurty.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
Mesto vykupuje pozemky na centrálny mestský park
Do konca roka chce mesto Prešov získať ďalšiu časť pozemkov na okraji sídliska Sekčov. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, v budúcnosti tam má vyrásť centrálny mestský park.
viac
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
10.08.2021
Volavkám sa v kolónii pri Rapovciach darí, hniezdi tam 20 až 60 párov
V chránenom areáli Volavčia kolónia pri obci Rapovce v okrese Lučenec sa volavkám popolavým darí. Kým pri vyhlásení chráneného areálu v roku 1992 tam hniezdilo desať až 12 párov, v súčasnosti je to 20 až 60 dvojíc.
viac
11.04.2024
OÚ Prešov povolil výstavbu vodnej nádrže Furmanec pod hrebeňom Spišskej Magury
Okresný úrad v Prešove povolil stavbu malej vodnej nádrže Furmanec, ktorá sa nachádza pod hrebeňom Spišskej Magury na drobnom vodnom toku Furmanec. Nádrž má slúžiť na zadržiavanie vody v krajine, taktiež ako zásoba vody na hasenie požiarov pre obec Malá Franková a lesných požiarov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %