Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.06.2019 02:35

Pri Vartovke vyrastie prístrešok, poskytne úkryt pred slnkom i dažďom


Vartovka, ilustračná snímka zdroj: sdetmi.com


Počas tohtoročného leta by mal vzniknúť pri známej krupinskej Vartovke prístrešok pre turistov. Tamojšia samospráva získala naň dotáciu od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 5000 eur.


Viac ako 450-ročná strážna veža, ktorá pochádza z čias tureckých nájazdov, patrí medzi najnavštevovanejšie kultúrne pamiatky v meste. Je z nej krásny výhľad na všetky svetové strany.       

"Naším zámerom je vybudovať prístrešok so spevnenou plochou, ktorý by turistom poskytoval útočisko pri daždi, ale aj počas horúcich slnečných dní," povedal pre TASR primátor Krupiny Radoslav Vazan.       

Vartovka je nielen miestom návštev turistov z iných končín Slovenska, ale veľmi často tam chodia aj domáci. Je i cieľom školských výletov a návštev kúpeľných hostí z neďalekých Dudiniec.       

Samotnú Vartovku zrekonštruovali pred pár rokmi v spolupráci s BBSK. Z grantu, ktorý získali od Nadácie Orange, zriadili na veži aj panoramatické informačné fotomapy okolia. "Urobili sme tiež posedenie pre turistov a osadili na mieste smetné koše," doplnil primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
ZMO horného Gemera: aj východ potrebuje rozvojové stimuly, komunikácie a prácu
V Spoločenskej sále Mestského úradu v Rožňave sa 16. marca sa uskutočnil výročný snem Združenia miest a obcí horného Gemera. Na sneme sa zúčastnilo 35 zo 62 členov združenia, t. j. 54,5 % členov.
viac
28.04.2016
Starostlivosti o mestskú zeleň by mal pomôcť zelený balíček opatrení
Ide o systém opatrení na komplexnú a efektívnu starostlivosť o stromy a zeleň v Bratislave, ktorý samospráva spúšťa s okamžitou platnosťou.
viac
26.05.2016
Filmový festival v Trenčianskych Tepliciach. Značka sa sťahuje, tradícia zostáva
Fanúšikovia filmového festivalu si za 23 rokov zvykli na ArtFilm v Trenčianskych Tepliciach. Po rozhodnutí organizátora podujatia o jeho presune do Košíc na Slovensku pribudne ďalšie ambiciózne podujatie.
viac
08.07.2016
Do nového dopravného značenia chce Trenčín investovať 315 000 eur
V súvislosti so zmenou systému parkovania v Trenčíne vyhlási mesto verejnú súťaž na nové dopravné značenie na vybraných komunikáciách v meste za 315 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %