Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.08.2016 09:44

Pri Sigorde sa bude v sobotu ryžovať zlato


Ilustračná snímka: (int.).


Rekreačnú oblasť Sigord v okrese Prešov obsadia v sobotu 6. augusta zlatokopi. V areáli zariadenia Opalex Sigord a na Zelenom brehu v katastri obce Kokošovce, v blízkosti vodnej nádrži Sigord, sa bude konať 17. ročník súťaže v ryžovaní zlata.


Podujatie organizuje Slovenská asociácia zlatokopov, Klub zlatokopov pri Východoslovenskom múzeu v Košiciach a Občianske združenie Permoník so sídlom v Zlatej Bani.      

Riaditeľ pretekov Dušan Demčák uviedol, že očakávajú okolo 50 zlatokopov. Registrácia prostredníctvom webu sa uzatvára v piatok 5. augusta o 22. hodine. Záujemcovia sa budú môcť zaregistrovať aj osobne v deň súťaže v sobotu do 11. hod. Potom sa začnú kvalifikačné a finálové kolá. Demčák si pamätá, že doteraz najstarším súťažiacim bol 88-ročný bývalý baník, najmladší účastníci prichádzajú s rodičmi a za ich pomoci držali v rukách súťažnú misku už deti od troch rokov.       

Súťažiť sa bude v oficiálnych kategóriách – muži - profesionáli, ženy - profesionálky, juniori a trojčlenné družstvá. V neoficiálnych kategóriách súťažia muži - amatéri, ženy - amatérky, deti a tiež je kategória kanadská alebo čínska (tradičná) panvica.       

Po kvalifikačných a vyraďovacích kolách sa zhruba od 16. hod. stretnú vo finálových kolách tí najlepší. Vyhlásenie výsledkov organizátori naplánovali na 17. hodinu. Večerný program bude v štýle country.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2017
História obce Zlatá Idka je spojená s ťažbou vzácnych kovov
Banícka obec Zlatá Idka v okrese Košice-okolie vznikla v 14. storočí na vyčlenenom chotári Hýľova. Preslávila sa ťažbou zlata, striebra, antimónu a medi.
viac
09.06.2018
Prešovčania sa môžu prihlásiť do súťaže o najkrajšie okolie svojho bydliska
Mesto Prešov vyhlásilo druhý ročník súťaže o najkrajšie okolie, v ktorom občania žijú. Súťaží sa v troch kategóriách – najkrajší balkón, najkrajšia predzáhradka rodinného domu a najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
10.09.2021
Prešovský kraj v rámci Európskeho týždňa mobility podporí ekologickú dopravu
Prešovský samosprávny kraj sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Aktivity, ktoré pripravuje, majú motivovať jednotlivcov, aby cestovali ekologickejšie a vymenili auto za bicykel, vlaky, autobusy alebo aj chôdzu.
viac
25.08.2022
S Európskym týždňom mobility 2022 prichádza aj výtvarná súťaž pre deti
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravuje DPMP a.s. pre verejnosť viaceré zaujímavé aktivity, ktoré sa uskutočnia v septembri počas trvania kampane.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %