Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.05.2019 01:05

Prezident navštívil Žilinu


Primátor mesta Peter Fiabáne (vľavo) s prezidentom Andrejomi Kiskom


Hlava štátu včera zavítala do Žiliny. Prezidenta v rámci oficiálneho programu privítal pred Radnicou mesta žilinský primátor tak, ako sa na slovenské pomery patrí - chlebom a soľou.


Na spoločnom rokovaní so zástupcami mesta rozobrali aktuálnu situáciu v meste. Prezident sa zaujímal o projekty, ktoré samospráva rozbehla, zaujímala ho tiež dopravná infraštruktúra, dopady nedobudovanej diaľnice, parkovanie, či obedy zadarmo. Otvoril tiež sociálne témy, venoval sa najmä situácii na Bratislavskej ulici a otázke nájomných bytov. „Hovorili sme tiež o pripravovanej novele dani z príjmu, kde je navrhované zníženie dani z príjmu fyzických osôb, ale keďže mestá sú financované práve z podielových daní, tak ten výpadok pre samosprávy je obrovský, čo pre Žilinu môže znamenať odhadom 8 miliónov eur.,“ skonštatoval primátor mesta Peter Fiabáne. Hlava štátu sa zaujímala o pocity a dojmy z prvého polroka primátora vo svojej funkcii. „Oceňujem a som veľmi rád, že do tímu žilinského primátora sa pridali ľudia, ktorí prišli z iných oblastí ako je verejný sektor, s reálnymi skúsenosťami z praxe a sú pripravení pomôcť mestu,“ ocenil Andrej Kiska. Po návšteve žilinskej radnice pokračoval prezident v návšteve Mestského divadla v Žiline, kde diskutoval s osobnosťami Žilinského kraja.

Súčasnému prezidentovi Andrejovi Kiskovi končí mandát 15. júna 2019. Návšteva Žiliny bola teda jeho poslednou počas svojho funkčného obdobia.

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Žilina hostila dvoch prezidentov
V piatok 17. novembra, v Deň boja za slobodu a demokraciu, navštívil Žilinu prezident Nemeckej spolkovej republiky Frank-Walter Steinmeier spolu s prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom. Hlavnou témou ich diskusie bola budúcnosť demokracie v Európe.
viac
03.12.2018
Novozvolený primátor Peter Fiabáne sa ujal funkcie
Novozvolený primátor mesta Žilina Peter Fiabáne sa v pondelok ujal funkcie na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline. Sľub poslanca zároveň zložilo 29 z 31 poslancov, medzi nimi aj Igor Habánik (koalícia OĽaNO, SaS, OKS, NOVA), ktorý nahradil Fiabáneho.
viac
14.03.2019
Prezident: Starostov obcí trápia sneh, obedy zadarmo i absencia telocviční
Nesystémovosť pri odpratávaní snehu v obciach, obedy pre žiakov zadarmo a rekonštrukcie škôl a telocviční sú najväčšie problémy, ktoré trápia starostov a primátorov po celom Slovensku. Po štvrtkovom stretnutí s primátormi a starostami Ilavského okresu to povedal prezident SR Andrej Kiska.
viac
17.04.2019
Mesto Žilina ocenilo 25 výnimočných pedagógov
Záslužnú prácu žilinských učiteľov ocenila aj radnica. Pri príležitosti Dňa učiteľov si najlepší pedagógovia prevzali z rúk primátora pamätné listy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %