Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.01.2017 10:36

Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok


Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl je na pódiu pripravený aj sprievodný program. Na podujatí sa predstaví 47 stredných odborných škôl a gymnázií.


Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.


„Cieľom tohto už tradičného podujatia je pomôcť rodičom a najmä budúcim študentom sa rozhodnúť, čo ďalej. Aby si vedeli nájsť to pravé, čo ich bude baviť, napĺňať v ich budúcom profesijnom živote a čo budú robiť so záujmom,“ vysvetlil bratislavský župan Pavol Frešo.

Počas Dňa župných škôl v Avione sa na jednom mieste stretnú takmer všetky stredné školy v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. V piatok 20. januára 2017 od 9. do 17. hodiny si tak môžu žiaci, budúci študenti, ako aj rodičia, prísť pozrieť prezentácie jednotlivých škôl. Terajší študenti jednotlivých škôl predvedú svoje zručností na pódiu, ale aj v stánkoch. Na podujatí bude k dispozícii 47 stredných odborných škôl a gymnázií.

Počas tohto dňa sa v priestoroch nákupného centra vystriedajú aj základné školy, ktoré navštívia jednotlivé stánky stredných škôl. Nakoľko sa blíži podávanie prihlášok na stredné školy, bližšie oboznámenie sa so strednými školami umožní žiakom lepšie si vybrať tú správnu školu alebo školu, ktorá ich zaujme čo najviac.

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl je na pódiu pripravený aj sprievodný program, kde sa budú počas celého dňa striedať informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia a úspechoch škôl s vystúpeniami žiakov a pedagógov. Pripravené sú napríklad hudobné, tanečné a spevácke vystúpenia, módna show, ukážka viazania kytíc či prezentácia športových činností. Všetci prítomní sa budú môcť tiež zapojiť do súťaže o vecné ceny.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Župné školy súčasťou Európskeho samitu regiónov a miest
Počas „Župného štvrtku“ predstavili zástupcovia župy a škôl najprv výstavu fotografií študentov a následne aj program podujatia DANUBE UP 2016.
viac
24.05.2017
Informovanosť mladej generácie je dôležitá
V pondelok sa začali Dni otvorených dverí Ústavu pamäti národa 2017, ktorých partnerom je aj Bratislavský samosprávny kraj. Počas piatich dní sa predovšetkým študenti stredných škôl oboznámia s činnosťou Ústavu pamäti národa a výsledkami práce jeho odborných zamestnancov.
viac
09.11.2017
Kampane Do školy na bicykli sa zúčastnilo rekordných 31 000 žiakov
Dôkazom rastúceho záujmu o dochádzanie do školy alebo do práce na bicykli je tretí ročník národnej kampane Do školy na bicykli, ktorý priniesol rekordnú účasť.
viac
02.10.2019
Župa zaznamenala nárast o vyše 500 prvákov
Počet študentov na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja rastie už druhý rok po sebe. Skvelým výsledkom je nárast počtu prvákov - stredoškolákov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %