Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.07.2016 11:48

Prezentácia folklóru z Novej Bystrice v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka


FS Dolinka. Snímka: Natália Kolenová


Prezentácia folklóru z Novej Bystrice v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka Kysuce sú posiate nielen bohatými kultúrnymi pamiatkami, nádhernou prírodou, ale aj kolektívmi, uchovávajúce zvyky a tradície našich predkov - folklórnymi súbormi, skupinami a sólistami, ktorí folklór milujú.


Každá dolina na Kysuciach má svoj kroj, svoje ľudové piesne, tance, zvyky a obyčaje – skvosty zdedené po svojich predkoch. Že je tomu tak, sa môžete presvedčiť v nedeľu 31. júla 2016 v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka, kde sa Vám vo svojom programe „Krása ľudovej kultúry v Bystrickej doline“ o 14.00 hod. predstavia detí s heligónkami, rozvíjajúc svoj talent pod vedením Vladka Tomčalu, Folklórny súbor Bystrica pod taktovkou Jána Jančulu, Folklórna skupina Dolinka, ktorej vedúcu je dlhé roky Helena Jančulová a ľudové hudby z Novej Bystrice.

Program začína o 13.00 hod. svätou omšou pri Kaplnke Panny Márie Ružencovej.

V objekte Raganov mlyn si môžete pozrieť a oboznámiť sa so živočíchmi žijúcimi na stromoch na výstave „Žijem na strome a je mi dobre“, ktorá je pripravená v spolupráci so Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici. Zároveň ponúkame jazdu vo vyhliadkovom vagóne na Historickej lesnej úvraťovej železnici alebo na drezine, ktorá Vás vyvezie až na sedlo Beskyd.

(Nezabudnite sa na drezinu objednať telefonicky na č. t. 0421/41/43 97 350).

Pekný deň plný slnka a skvelých zážitkov Vám praje Kysucké múzeum v Čadci a jeho zriaďovateľ Žilinský samosprávny kraj.

Autor: Darina Hnidková, Kysucké múzeum v Čadci


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2016
Štyri dni s modelármi z Považia a Deň železnice oslávme spolu...
Pri príležitosti Dňa železnice, ktorý sa bude konať v nedeľu 15. mája 2016, Kysucké múzeum v Čadci pripravilo v spolupráci s Klubom železničných modelárov z Považia prezentáciu - výstavu modulového koľajiska na ktorom budú jazdiť modely vláčikov.
viac
11.07.2017
Veteráni v Skanzene Vychylovka
Všetci milovníci staručkého, ale stále spoľahlivého automobilu značky Trabant, sa opäť stretnú na Kysuciach.
viac
02.09.2019
Sladká nedeľa v Skanzene Vychylovka
Kulinárska turistika sa vo svete stáva čoraz populárnejšou. Kto „zabrúsi“ do Vychylovky, ochutná nielen chutné sladké dobroty, ale aj kus kysuckej minulosti.
viac
30.08.2019
Remeslo má zlaté dno – kováčstvo
Skanzen Vychylovka – Nová Bystrica je posiaty drevenicami hlavne zo zátopovej oblasti Riečnica a Harvelka. Medzi ne patrí aj Kováčska vyhňa v usadlosti Do Poništa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %