Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.03.2019 06:45

Prevádzkovatelia letných terás musia požiadať o ich umiestnenie


Ilustračná snímka mesto Prešov


Záujemcovia o prevádzkovanie letných terás v centre Prešova musia radnicu požiadať o ich umiestnenie. Fungovať začnú od 1. mája. Žiadosti o exteriérové sedenie je podľa tlačového referenta Mestského úradu v Prešove Milana Grejtáka potrebné podať minimálne 30 dní pred ich otvorením.


"Žiadosť je možné podať prostredníctvom Klientskeho centra na Jarkovej ulici 26 v Prešove. K žiadosti je potrebné priložiť situačný náčrt umiestnenia exteriérového sedenia a uhradený správny poplatok. Žiadatelia o umiestnenie exteriérových sedení musia mať voči mestu Prešov vyrovnané všetky pohľadávky, v opačnom prípade exteriérové sedenia nebudú povolené," uviedol Grejták.       

Podmienkou vydania rozhodnutia je podľa neho tiež súhlasné stanovisko Odboru hlavného architekta mesta s podmienkami pre umiestnenie letného sezónneho sedenia.

"Pred vydaním rozhodnutia je potrebné odsúhlasiť umiestnenie a architektonický výraz letného exteriérového sedenia s odborom hlavného architekta mesta Prešov. Týka sa to hlavne nových exteriérových sedení na území mesta Prešov," doplnil Grejták.       

Počet záujemcov o umiestnenie letných terás v Prešove každoročne stúpa. Zatiaľ čo v roku 2014 bolo vydaných 50 súhlasných rozhodnutí na umiestnenie exteriérových sedení, vlani ich už mesto vydalo 65.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
27.03.2021
Mesto Prešov odpustí poplatky prevádzkovateľom letných terás aj v tomto roku
Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás už teraz. Mesto odpustí podnikateľom poplatky za umiestnenie terás aj v nadchádzajúcej sezóne.
viac
26.03.2022
Prešov odpustí poplatky prevádzkovateľom letných terás aj v tomto roku
Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás. Mesto Prešov oslobodí podnikateľov od poplatkov za umiestnenie terás aj v nadchádzajúcej sezóne.
viac
05.02.2024
Mesto Prešov prijíma žiadosti o umiestnenie letných terás
Mesto Prešov prijíma žiadosti o umiestnenie letných terás na tohtoročnú sezónu v celom meste. Žiadosti je podľa radnice potrebné doručiť čo najskôr, minimálne 30 dní pred požadovaným termínom užívania verejného priestranstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %