Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.02.2018 09:15

Prešovčania sa zapájajú do celosvetovej akcie Do práce na bicykli v zime


Ilustračná snímka.


V Prešove sa Kostitras v spolupráci s Renátou Kmecovou zapojili do celosvetovej akcie “Do práce na bicykli v Zime”, alebo Winter bike to work day a pozvali všetkých do prešovských ulíc, ako inak, ak nie na bicykli.


Winter bike to work day sa na celom svete organizuje už po šiesty krát. Ľudia v rôznych kútoch sveta sa zapájajú do tejto aktivity, aby podporili myšlieku celoročného dochádzania na bicykli do práce, alebo do školy. V rámci celosvetového podujatia Winter bike to work day, spolu s Prešovskou bicyklovou skupinou Kostitras, pripravili pre ľudí využívajúcich bicykel aj počas zimy, malé prekvapenie. Od rána 9. 2. 2018 v uliciach Prešova rozdávali cyklistom malé nálepky. Popoludní medzi 14. - 19. hod.  vo dvore na Hlavnej ulici 103 každý cyklista, ktorý prišiel, dostal malé občerstvenie - kávu, koláč a možno aj niečo iné.

V Prešove si cyklisti možnosť používania bicykla počas celého roka pripomínajú 6. januára na podujatí Cyklométa. Renáta Kmecová- organizátorka: “Podujatie predovšetkým poukazuje na nutnosť byť na cestách akokoľvek osvetlený, pretože bezpečnosť je pre cyklistu prvoradá, aj keby mal mať na sebe vysvietený vianočný stromček. V druhom rade sa snažíme propagovať cyklistickú dopravu ako udržateľný spôsob dopravy. Tento rok, kedy sa Cyklométa uskutočnila už tretíkrát, sme sa tešili skvelej účasti. Prešovom sa previezlo viac ako 50 cyklistov, ktorý boli ozdobený rôznymi vianočnými dekoráciami a svetielkami, tým najkrajšie ozdobeným sme odovzdali množstvo cien.”

Chceme týmto vyzvať aj ľudí, ktorý nevyužívajú bicykel počas celého roka, prípadne vôbec, aby dali šancu bicyklu a skúsili ho využívať aspoň niekoľkokrát do týždňa na bežnú prepravu. Pre nás, ktorý tak robíme je to najjednoduchší, najlacnejší, najzdravší a čoskoro aj najrýchlejší spôsob prepravy v rámci mesta.

Autor: Edo Kopček, zdroj: www.presov.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2019
Do práce na bicykli najazdili zamestnanci Zelenej župy viac ako 3 700 kilometrov
V poradí 6. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli úspešne dobicykloval do svojho finišu. Počas celého mája jazdilo do práce na bicykli 24 župných zamestnancov rozdelených do 6 tímov.
viac
20.02.2020
Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy
Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.
viac
01.04.2021
Samosprávy sa už môžu registrovať do 8. ročníka kampane Do práce na bicykli
Ministerstvo dopravy a výstavby SR pripravuje ôsmy ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2021. Tento rok sa presunie z tradičného mesiaca máj na jún z dôvodu stálejšieho počasia. Registrácia samospráv sa spúšťa presne 1. apríla, registrovať sa budú môcť až do 21. mája 2021.
viac
28.05.2021
Od 1. júna štartuje fotografická súťaž Do práce na bicykli
Fotografická súťaž je súčasťou celonárodnej kampane Do práce na bicykli. Organizátori sa aj v roku 2021 rozhodli, že súťažná časť kampane sa uskutoční od 1. do 30. júna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %