Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
09.11.2017 01:16

Prešovčania sa počas DŇA BEZ DLHOV môžu prísť poradiť s odborníkmi


Ilustračná snímka.


Ľudia, ktorí bojujú so splácaním svojich dlhov, sa počas DŇA BEZ DLHOV môžu prísť zadarmo poradiť s odborníkmi, ako riešiť svoju ťažkú finančnú situáciu.


Odborníci budú verejnosti k dispozícii dňa 14. novembera 2017 od 10 do 13. hodiny v Zasadacej miestnosti Odboru sociálnych služieb MsÚ na Jarkovej ul. č. 26 v Prešove.

Prešov sa pri príležitosti Dňa bez dlhov zapája do tejto vzdelávacej akcie. V utorok (14. novembra) sa môžu ľudia bojujúci so splácaním svojich dlhov zadarmo poradiť s odborníkmi, ako riešiť svoju ťažkú finančnú situáciu. V stánku v Prešove budú prítomní takisto konzultanti Centra právnej pomoci, štátnej organizácie, ktorá ako jediná môže slovenským občanom sprostredkovať osobný bankrot.

Medzinárodný Deň bez dlhov začala spoločnosť KRUK organizovať už pred deviatimi rokmi v Poľsku. Postupne sa rozšíril aj do Rumunska, Českej republiky a na Slovensko.

"Na kontaktných miestach budú pripravení odborníci, ktorí zhodnotia finančnú situáciu zadlžených ľudí s ohľadom na ich príjmy a záväzky, ktoré musia splácať. Výsledkom je konkrétny plán, ako krok za krokom postupovať, kde obmedziť náklady, ako zohnať ďalší zdroj príjmov, alebo ako rozložiť záväzky na dlhšie časové obdobie. Základom je však vždy komunikácia s veriteľom a realistický pohľad na vlastné finančné možnosti," povedala k akcii Markéta Kolářová zo spoločnosti KRUK. 

Autor: (vkg)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
21.05.2018
Zadlženosť mesta klesla, v roku 2017 dosiahlo príjmy 16,7 milióna eur
V roku 2017 mesto Senica hospodárilo s prebytkom 178.983,42 eura, informoval vedúci finančného oddelenia mestského úradu Róbert Mozolič.
viac
06.07.2020
Na Važeckej ulici v Prešove pribudlo nové multifunkčné ihrisko
Malí aj veľkí športovci môžu na Važeckej ulici v Prešove využívať nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka jeho vybudovaním sa vytvorili možnosti pre hru minifutbalu, tenisu, volejbalu, bedmintonu, nohejbalu či hádzanej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %