Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.06.2018 07:00

Prešovčania sa môžu prihlásiť do súťaže o najkrajšie okolie svojho bydliska


Ilustračná snímka - tasr.sk


Mesto Prešov vyhlásilo druhý ročník súťaže o najkrajšie okolie, v ktorom občania žijú. Súťaží sa v troch kategóriách – najkrajší balkón, najkrajšia predzáhradka rodinného domu a najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.


Prihlásiť sa treba do konca augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Poláková.       

Súťaž je určená pre obyvateľov, ktorí bývajú v rodinných domoch a obytných domoch na území mesta. Poláková upozornila, že pri úpravách okolia bytových domov sa nesmú svojvoľne vysádzať a presádzať stromy a kry. Sadiť sa smú iba kvetiny a bylinky, pričom rastliny nesmú byť invázne. Neodporúča sa vytvárať rôzne obrubníky, ktoré by sťažovali kosenie trávnikov.       

"Úspešný úvodný ročník súťaže nás utvrdil v tom, že má zmysel pokračovať v ďalšom ročníku tejto súťaže. Jej pozitívom je podpora obyvateľov mesta na podieľaní sa estetizácie a vytváranie krajšieho a oku lahodiaceho verejného priestoru. Víťazi budú, tak ako v minulom roku, odmenení vecnými cenami. Porotu budú tvoriť odborníci, ktorí vyberú finalistov podľa fotografií. Osobne ich navštívia a vyhodnotia súťaž v jednotlivých kategóriách," uviedla hovorkyňa.       

Prihlášky do súťaže treba zaslať na sutaz@presov.sk alebo poštou na adresu Mesto Prešov, Hlavná 73, 080 01 Prešov. Je potrebné priložiť maximálne dve fotografie miesta, o ktoré sa súťažiaci stará a uviesť kontaktné údaje.       

Radnica plánuje vyhodnotiť súťaž v septembri. V každej kategórii bude vyhlásený jeden víťaz, pričom mesto si vyhradzuje právo víťaza nevyhlásiť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Košičania sa môžu opäť zapojiť do súťaže o najkrajší balkón mesta
Primátor mesta Košice Richard Raši vyhlásil ďalší ročník medzi Košičanmi čoraz viac obľúbenej Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna či predzáhradky.
viac
13.04.2018
Kalendáre TSK ocenené v súťaži Najkrajší kalendár Slovenska 2018
Pestrosť, nápaditosť, príbeh. To sú len niektoré z kritérií výberu z množstva zaslaných príspevkov do súťaže Najkrajší kalendár Slovenska 2018. No iba pár z nich si napokon domov ocenenie skutočne aj odnieslo.
viac
22.07.2019
Mesto vyhlásilo súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku
Mesto Prešov vyhlásilo tretí ročník súťaže Najkrajší balkón a predzáhradka 2019. Jej cieľom je podporiť obyvateľov podieľajúcich sa na estetizácii predzáhradiek a balkónov. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
28.07.2020
Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny
Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %