Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.07.2017 01:49

Prešov spojí susedné metropoly


Prešov.


Šariš získa priame spojenie s Krakovom, Varšavou a Budapešťou novým autobusom. Český prepravca spúšťa novú linku, ktorá štartuje už 29. augusta 2017.


„Slovensko je turisticky veľmi atraktívna krajina. Cieľom nového spojenia je ponúknuť pohodlné spojenie a priviesť turistov z Poľska a Maďarska na východ Slovenska. Nová autobusová linka nám pomôže zaistiť ešte lepšiu a širšiu dopravnú ponuku a pritiahnuť nových turistov na Východ,” hovorí Peter Jančovič, obchodný riaditeľ spoločnosti.

Autobusy navyše zastavia aj priamo na obľúbenom budapeštianskom letisku. Časy príjazdu a odjazdu sú prispôsobené tak, aby bol zaistený príjazd na letisko ráno a odjazd večer. „Nielen Prešovčania, ale aj turisti vďaka novej linke budú mať prístup k širšej ponuke leteckých spojení – nielen do Európy, ale aj inde do sveta. Navyše cena lístkov na letisko bude veľmi dostupná,“ dodáva riaditeľ.

Nová linka tiež priamo obslúži 9 poľských miest vrátane Krakova a Varšavy. Vďaka širokej ponuke nadväzujúcich autobusových spojení, ktoré prepravca v Poľsku prevádzkuje, sa vytvorí napojenie aj do ďalších 15 poľských miest, vrátane Katovíc, Toruňa, Gdaňska a až k baltickému moru.

Dlho očakávané medzinárodné spojenie bude premávať denne po trase Varšava – Krakov – Stará Ľubovňa – Kežmarok – Poprad – Prešov – Košice – Budapešť. Spoje budú nadväzovať aj na ďalšie vlakové a autobusové spoje českého prepravcu, napríklad z Prahy, Žiliny, Mukačeva, Katovíc, Lodže, Torune a Gdaňsku. Predaj cestovných lístkov sa už spustil prostredníctvom webu a partnerských predajcov – cena začína už od 5 EUR.

Dopravca je známy na Slovensku hlavne vďaka čoraz obľúbenejšej vlakovej linke Praha – Prešov, ktorá premáva až 2-krát denne.

 

Autor: (Veronika KMETÓNY GAZDOVÁ, hovorkyňa Prešova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Posilnené spoje na Pezinskú Babu
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovak lines posilňujú autobusové spoje na Pezinskú babu a to už pred jarnými prázdninami.
viac
12.09.2017
„Malokarpatský expres“ štartuje
Bratislavský samosprávny kraj otvára turistickú autobusovú linku „Malokarpatský expres“, ktorý bude prechádzať naprieč Malými Karpatami. K turisticky najvýznamnejším lokalitám tohto regiónu sa návštevníci budú môcť zviezť od 15. septembra 2017.
viac
28.04.2022
Trstenú a poľský Chocholów spojí nová autobusová linka
Nová pravidelná medzinárodná autobusová linka na trase Trstená – Suchá Hora – Chocholów začne premávať od 1. mája. Jazdiť bude každý pracovný deň, aj počas víkendov a sviatkov. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
31.08.2022
Autobusová doprava medzi Prešovom a Košicami sa zrýchli, pribudnú expresné spoje
Medzi Prešovom a Košicami budú s platnosťou od 1. septembra jazdiť po diaľnici v pravidelných intervaloch expresné autobusové spoje. V čase dopravnej špičky to bude každých desať až 15 minút, mimo špičky každých 30 minút.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %