Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
04.05.2017 03:54

Prešov rozširuje svoje on-line služby pre verejnosť


Snímka zdroj: (presov.sk).


Mesto spúšťa novú službu informovania prostredníctvom mobilnej aplikácie, e-mailov či SMS správ. Stačí sa len zaregistrovať a vybrať si spôsob, akým byť informovaný. Služba je pre príjemcov správ bezplatná.


Webová stránka, sociálne siete či úradná tabuľa? Ktorý informačný kanál využívate Vy? Prešovčania budú mať odteraz možnosť využiť novinku, s ktorou prichádza prešovská samospráva. Za účelom informovania svojich obyvateľov Prešov zavádza novú mobilnú aplikáciu, sms a e-mailovú službu, prostredníctvom ktorej sa Prešovčania môžu dozvedieť v krátkych správach viac z rôznych oblastí života. Príjem správ je pre odberateľov bezplatný.

„Touto novinkou sa snažíme zlepšiť informovanosť našich obyvateľov, aby mali vždy aktuálne informácie promptne a hlavne bez nejakého hľadania,“ povedala k tejto novinke prešovská primátorka Andrea Turčanová. Podľa jej slov si obyvateľ môže vybrať nielen spôsob, akým chce informácie dostávať, ale aj typ správ. „Záujemcovia o odber správ môžu zvoliť spôsob dostávať ich priamo smskami alebo uprednostnia informácie prostredníctvom mailov. Z kategórií správ je možné vybrať si z ponuky radničných správ týkajúcich sa diania v meste, kultúrnych a športových udalostí, podujatí pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o Prešove, mestského zastupiteľstva, stavebných konaní a iných,“ doplnila primátorka.

 

Postup je jednoduchý:

Preferujete informovanie v smartfóne?

Stiahnete si mobilnú aplikáciu (Android): SMS-Info na Google Play

Systém Vám doručí oznam na mobilnú aplikáciu a ak nie ste práve on-line, o krátku chvíľku Vám ju doručí ako obyčajnú krátku bezplatnú SMS správu.

Radšej komunikujete prostredníctvom e-mailu?  Prihlásite sa na odber správ e-mailom: https://sms-info.eu/sk/spravy/odosielatel/presov

Alebo chcete, aby Vám správy chodili SMSkami? Prihlásite sa na odber správ SMS: https://sms-info.eu/sk/spravy/odosielatel/presov

Stačí si len zvoliť spôsob (môžu byť aj všetky spôsoby), určiť kategórie odoberaných správ a nestane sa, že by Vám z diania v Prešove niečo „ušlo“. Po zadaní overovacieho kódu ste prihlásený na odber správ.

Rovnako jednoducho si môžete zmeniť nastavenia alebo sa odhlásiť z odberu.

 

Správy sú zaradené do týchto kategórií, oblastí:

Radnica

Kultúra

Šport

770. výročie

Mestské zastupiteľstvo

Stavebný úrad

Výrub stromov

Doprava

Údržba verejných priestranstiev

 

Systém je už v týchto dňoch v testovacej prevádzke a na odber správ je možné prihlásiť sa už teraz. Neváhajte a zaregistrujte sa!

Registrácia je možná na:

https://sms-info.eu/sk/spravy/odosielatel/presov

Mesto túto službu, ako inovatívny, rýchly a bezpečný spôsob doručovania oznamov z radnice s plnou ochranou súkromia, zabezpečuje prostredníctvom produktu SMS-info od eGov Systems, spol. s r. o., Bratislava.

 

Autor: (Veronika KMETÓNY GAZDOVÁ, hovorkyňa Prešova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Vieš o úradníckom čine, ktorý si zaslúži byť ocenený?
Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle a ostatnými partnermi otvorili zbieranie nominácii do druhého ročníka Úradníckeho činu roka. Čas na nominovanie či prihlásenie sa je do konca augusta 2020.
viac
07.08.2020
Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
18.05.2021
ZMOS s partnermi pomáha prevádzkam s letnými terasami
Letné terasy predstavujú v tomto období aspoň nejaké podnikanie v gastro segmente. Sme svedkami toho, že terasy sú preplnené, situácia stresuje ľudí, aj čašníkov. Chýba systém manažovania v záujme prevencie a ochrany zdravia. ZMOS s partnermi prichádza s pomocou a konkrétnym riešením.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %