Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.08.2017 11:17

Premiéru na Dňoch svätého Huberta bude mať Poľovnícke pasovanie


Snímka zdroj: (msa.sk).


V kaštieli a priľahlom parku vo Svätom Antone sa bude konať cez blížiaci sa víkend 27. ročník celoslovenských poľovníckych slávností Dni svätého Huberta. Zúčastňujú sa na nich poľovníci zo všetkých kútov Slovenska, ale aj zahraničia.


Slávnosti sa začnú v sobotu (2. 9.) predpoludním slávnostným ceremoniálom. "Novinkou bude Poľovnícke pasovanie - premiéra poľovníckeho ceremoniálu s uvedením nových poľovníckych signálov. V pásme Z poľovníckej kapsy - poľovačky z Kysúc predstavíme región Kysuce a zaujímavá bude aj Kráľovská poľovačka," priblížila Jana Slaná z múzea.       

Súčasťou programu na nádvorí kaštieľa budú už tradične aj Majstrovstvá Slovenska vo vábení srnčej, diviačej a dravej zveri Halali či Majstrovstvá Slovenska vo vábení jeleňov Halali.       

V parku si budú môcť návštevníci pozrieť ukážky sokoliarstva, zasúťažiť v hádzaní flinty do žita či v súťaži 5F, zabaviť sa na divadelnom predstaví zoskupenia Paradájz Pikčr či prezrieť si ukážky streľby z replík historických poľovníckych zbraní. Sprístupnené budú aj expozície múzea, výstavy Príbehy ukryté v obrazoch a Poľovníctvo vo fotografii. Sieň úcty a slávy poľovníctva na Slovensku bude v blízkej sýpke.       

V nedeľu (3. 9.) je na programe aj Svätohubertovská omša.       

Keďže podujatie každoročne priláka do obce tisícky ľudí, organizátori zabezpečili pre návštevníkov pre obidva dni aj kyvadlovú dopravu. Autobusy budú premávať z Banskej Štiavnice až do Svätého Antona.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
Výstava Poľovníctvo a Oddych s bohatým programom
Koniec januára bude v bratislavskej Inchebe patriť výstave Poľovníctvo a Oddych, ktorá od 26. do 29. 1. 2017 určite zaujme nielen profesionálnych poľovníkov, ale aj poľovníckych nadšencov a všetkých, ktorí radi trávia svoj voľný čas v prírode.
viac
19.05.2017
Mesto Stará Turá oslávi 550. výročie oslobodenia od kráľovských poplatkov
Príďte si pripomenúť 550. výročie udelenia privilégia, ktoré obyvateľov Starej Turej navždy oslobodilo od všetkých kráľovských poplatkov.
viac
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
13.07.2017
Beckov opäť ožije slávnosťami
Aj posledná zabudnutá ulička pod starobylým hradom sa od zajtra do nedele (14. - 16. 7.) premení na rozprávkovú. 
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %