Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.12.2018 05:50

Prehliadky Mestského hradu oživí rozprávka Anjel pána


Snímka (tasr)


Sviatočné obdobie spestrí na Mestskom hrade v Kremnici špeciálne podujatie s názvom Rozprávkové Vianoce. Prehliadky Mestského hradu oživí v piatok 28. decembra obľúbená vianočná rozprávka Anjel pána.


Miriam Kostrianová z Múzea mincí a medailí v Kremnici informovala, že dej príbehu prenesie návštevníkov do rozprávky, kde sa stretnú s postavou nebeského anjela, ktorý v nebi vystrája neplechu s čertom.      

"Ten ho nahovára na zlé a on sa nechá ovplyvniť natoľko, že ignoruje svoje nebeské povinnosti. Ako trest za svoje zlyhanie je poslaný z neba na zem, aby za jeden jediný deň, konkrétne do Štedrého večera, napravil jedného hriešnika," priblížila Kostrianová.       

V priebehu jedného dna sa stretne s viacerými obyvateľmi hradu a ocitne sa v niekoľkých zápletkách, v ktorých sa snaží anjel nie veľmi úspešne kľučkovať. "Napokon celý príbeh dopadne tak, že anjel oľutuje svoje zlé skutky, napraví všetko zlé, čo spôsobil a je prijatý naspäť do neba," dodala Kostrianová.       

Vstupy na hrané prehliadky budú o 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodine. Dĺžka jedného predstavenia je 50 minút.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2017
Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá a hrôzy minulosti
Mestský hrad v Kremnici ovládnu strašidlá. Hrôzy minulosti, ktoré zostávajú zatratené v zabudnutí dejín, ožijú na podujatí z cyklu Letné noci múz návštevníkom pripomenú desivé scény plné príbehov, legiend i reálnych udalostí z histórie Kremnice a okolia. Podujatie sa bude konať v piatok 25. augusta.
viac
11.09.2017
Komentované prehliadky na fiľakovskom hrade a čitateľská beseda
Podobne ako mnohé múzejné inštitúcie a správcovia historických pamiatok, sa aj Hradné múzeum vo Fiľakove zapojilo do medzinárodnej iniciatívy „Dni európskeho kultúrneho dedičstva“ (DEKD), ktorej cieľom je posilniť povedomie o kultúrnom dedičstve našej republiky v domácom, ale i európskom kontexte.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
26.07.2023
Piknik na hrade oživí pánske kluby a dámske spolky 19. storočia
V areáli mestského hradného komplexu v Kremnici sa v sobotu (29. 7.) uskutoční tradičný letný piknik na hrade, ktorý Národná banka Slovenska (NBS) Múzeum mincí a medailí organizuje už vyše desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %