Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.05.2019 10:15

Prehľad letnej údržby a komunálnych služieb je dostupný na internetovej stránke


Ilustračná snímka


V marci vyrazili do žilinských ulíc autá, ktoré do minulého týždňa zametali mesto od zimného posypu. Čistenie pokračuje aj naďalej v rámci letnej údržby. Týždenné plány letnej údržby sú zverejnené aj na webe mesta. Občania si tak môžu skontrolovať, v ktorej časti Žiliny sa aktuálne čistí.


Informácie o lokalitách, v ktorých sa priebežne čistia miestne komunikácie, chodníky alebo autobusové zastávky sú na týždennej báze dostupné na internetovej stránke mesta www.zilina.sk, v sekcii Občan/Komunálne služby alebo na oficiálnej facebookovej stránke mesta. Žilinčania tam taktiež nájdu informácie o tom, kde sa aktuálne plánuje kosenie či ošetrovanie drevín, kde sa bude realizovať zber nečistôt, prípadne vývoz smetných nádob.

„Obyvatelia si tu budú môcť prehľadne a po jednotlivých dňoch pozrieť, ako sa realizuje letná údržba v tej-ktorej mestskej časti. Evidujeme množstvo podnetov práve na čistenie mesta, preto verím, že týmto proaktívnym prístupom vyjdeme občanom v ústrety,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne. Doplnil, že mesto navýšilo rozpočet, vďaka čomu sa v meste zvýši intenzita čistení a kosení. „Záleží nám na čistom a upravenom okolí, preto sa z pozície mesta snažíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme mohli žiť v čistom prostredí,“ dodal.

V uplynulom týždni sa napríklad čistili cesty na Bôriku, pri cintoríne padlých ruských vojakov, v centre mesta, v časti Malá Praha a na Hlinách. Strojné a ručné zametanie chodníkov sa  bude robiť v centre mesta, v Sade SNP, na Štefánikovej ulici či v Strážove. Jarné kosenie sa bude realizovať na trávnikoch v Parku Ľudovíta Štúra, na Bulvári, na Námestí M. R. Štefánika, v Sade na Studničkách, v parkoch na Kysuckej ulici, v Považskom Chlmci a v Bánovej. Na Komenského ulici sa plánuje výsadba stromov a na sídliskách Vlčince, Solinky i na Rosinkách sa budú ošetrovať dreviny.

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.03.2018
Mesto Žilina ocenilo prácu pedagógov
Výnimoční pedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina si pri príležitosti Dňa učiteľov prevzali v reprezentatívnych priestoroch Rosenfeldovho paláca z rúk viceprimátorov Žiliny ocenenia za tvorivú a obetavú prácu.
viac
27.04.2019
Druhá úprava rozpočtu prinesie častejšie čistenie ciest aj viac kosení
Žilinskí poslanci na svojom aprílovom zasadnutí schválili druhú úpravu rozpočtu. Ten sa navýši z pôvodných 78 409 051 eur na 85 287 627 eur, teda o takmer 7 miliónov eur.
viac
14.12.2019
Žilinčania môžu sledovať zimnú údržbu aj online
Harmonogram a priebeh prác zimnej údržby budú môcť obyvatelia Žiliny, podobne ako v minulom roku, sledovať online.
viac
24.02.2020
Žilina bude pripravovať prihlášku na Európske hlavné mesto kultúry
Mesto Žilina sa bude pripravovať na prihlásenie sa do výzvy na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2026. Po prvom kole konzultácií s kultúrnou obcou a kľúčovými partnermi v meste, zámer prípravy a predloženia prihlášky v utorok 18. februára odobrili žilinskí mestskí poslanci na svojom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %