Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.08.2019 08:10

Predstavitelia vlády rokovali so ZMOS


Spoloční snímka spred Úradu vlády SR


Predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini s časťou ministrov rokovali s predstaviteľmi Združenia miest a obcí Slovenska. Rokovanie sa uskutočnilo v stredu 21. augusta 2019 na Úrade vlády SR.


Témou stretnutia bola najmä diskusia o možnostiach naplnenia priorít prijatých na májovom  sneme ZMOS a prerokovanie viacerých aktuálnych tém. Na rokovaní dominovali najmä otázky dopadov legislatívy na finančné príjmy obcí, ale aj dostavba vodovodov a kanalizácií do roku 2030. V centre pozornosti boli tiež pozemkové úpravy a usporiadanie vlastníckych vzťahov ako aj ďalšie priority ZMOS.

Podľa predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera „účasť takmer polovice členov vlády dokazuje, že ZMOS je dôveryhodný sociálny partner, ktorý presadzuje oprávnené požiadavky miest a obcí a zároveň tlmočí skúseností z aplikačnej praxe, teda z prostredia samospráv.“ Podľa slov predsedu združenia: „Aktuálnymi témami diskusie bolo aj školské stravovanie, financovanie sociálnych služieb, stavebná legislatíva, zákon o detských ihriskách a príprava nového programového obdobia. Teda témy, ktoré sa nás mimoriadne dotýkajú a majú priame dopady na financovanie i rozhodovanie samospráv a kvalitu života obyvateľov.“

Predseda vlády, jej podpredsedovia a ministri na rokovaní jasne deklarovali záujem o kontinuitu konštruktívneho dialógu so ZMOS ako dôležitým  partnerom vlády SR. Predseda  ZMOS na stretnutí potvrdil ochotu viesť takýto dialóg v prospech slovenských samospráv a občanov miest a obcí.

 

 

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2018
Premiér: Nová vláda chce so ZMOS zachovať dobré vzťahy
Nová vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD) bude udržiavať dobré vzťahy so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a chce si zachovať partnerský dialóg, na aký sme boli zvyknutí v predchádzajúcich rokoch. Po rokovaní s predstaviteľmi ZMOS-u to deklaroval premiér.
viac
17.01.2020
Podľa predsedu ZMOS B. Trégera majú politické strany záujem o spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska rokovalo s politickými stranami kandidujúcimi vo voľbách. Riešili sa predovšetkým témy, ako sú ekonomika, regióny, reforma verejnej správy, nájomné bývanie, odpadové hospodárstvo a odpady, sociálne služby a terénna sociálna práca, pozemkové úpravy či školstvo.
viac
07.10.2020
Premiér: Oblasť verejného obstarávania čaká revolúcia
Do medzirezortného pripomienkového konania má byť predložená právna norma, ktorá prinesie transparentnosť, ale aj zrýchlenie verejného obstarávania a následne aj zníženie byrokracie.
viac
11.05.2021
ZMOS na rokovaní s ministrom školstva
Koncom minulého týždňa sa uskutočnilo rokovanie zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska s ministrom školstva Branislavom Grohlingom. Spoločné rokovanie iniciovalo Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %