Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.01.2019 08:35

Predškoláci sa môžu zapojiť do Malej logickej olympiády


Ilustračná snímka: presov.sk


Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným odštartuje v týchto dňoch štvrtý ročník súťaže Malá logická olympiáda. Opäť je určený predškolákom. Súťaž preverí ich jednoduché logické myslenie, pamäť, tvorenie pojmov i precvičovanie jemnej motoriky.


Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je podľa Ľuboša Lukáča z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, ktoré súťaž Malá logická olympiáda organizuje, dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i pre život samotný.       

"Prvé testovanie logického myslenia sa uskutoční v Prešove. Medzi predškolákov zavítajú nadaní chlapci a dievčatá z prešovských základných škôl, ktorí sa spoločne s deťmi zapoja do logických úloh," uviedol Lukáč.       

Celoslovenské testovanie bude pokračovať počas celého roka, od apríla do decembra. Logickú súťaž možno realizovať samostatne písomnou formou - krúžkovaním alebo spoločným riešením celého detského kolektívu, napríklad pri interaktívnej tabuli. Po ukončení súťaže získa každé dieťa certifikát o absolvovaní Malej logickej olympiády.       

Testovanie logického myslenia sa uskutoční zdarma. Stačí zaregistrovať predškolákov na webovej stránke súťaže www.logickaolympiada.sk. Urobiť tak môže vedenie materskej školy do 30. marca 2019.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2020
Samosprávy riešia, čo robiť s potravinami v zatvorených školách
Potraviny, ktoré základné a materské školy v mestách a obciach nestihli použiť na prípravu stravy pre žiakov, končia v Potravinovej banke Slovenska alebo v zariadeniach sociálnych služieb. Školy na celom Slovensku sú v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu približne od polovice marca zatvorené.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
28.04.2023
V máji sa uskutočnia zápisy detí do materských škôl
Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov do 31. augusta 2023 (vrátane), je predprimárne vzdelávanie povinné. Vyplýva to z usmernenia k prijímaniu detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy na školský rok 2023/2024, zverejneného na webe Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
31.08.2023
Mestskí poslanci vyhoveli protestu prokurátora vo veci poplatkov v MŠ
Prešovskí mestskí poslanci v stredu na svojom rokovaní vyhoveli protestu prokurátora. Týka sa poplatkov v materských školách (MŠ) počas letných prázdnin. Tie boli odlišné ako počas roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %