Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.04.2018 05:45

Predaj domácich výrobkov v centre mesta ponúkajú Farmárske trhy


Pozvánka - plagát


Domáce syry, bryndzu, chlieb, med, zeleninu, ale aj mäsové a cukrárenské výrobky, mak, hlivu ustricovú aj bioprodukty si môžu Prešovčania kúpiť na Farmárskych trhoch, ktoré v meste budú od utorka (17.4.) do piatka (20.4.) na Hlavnej ulici.


 Výrobky priamo od farmárov si budú môcť zakúpiť na pešej zóne, kde počas prvého aj posledného dňa trhov bude aj bohatý kultúrny program.       

Akcia sa uskutoční pod záštitou prešovskej primátorky Andrey Turčanovej. Informoval o tom tlačový referent mesta Prešov Milan Grejták. Svoj sortiment prinesú spropagovať aj niektoré menšie predajne, ktoré ponúkajú originálne výrobky od susedov, pričom tento tovar nie je na Slovensku bežný.       

Na pódiu sa predstavia folklórne súbory z regiónu aj country skupina Pádlo. Žiaci prešovskej Strednej odbornej školy podnikania pripravili módnu prehliadku. Prezentáciu svojich aktivít predvedie Gymnastická fit škola aj tanečníci z Bellysimi Dance.       

Na programe sú aj odborné témy ako prednáška o včelích produktoch a ich využití. Deti sa môžu tešiť na ukážky lesnej pedagogiky a na túto tému sa môžu tiež zapojiť do rôznych súťaží. Pre najmenších organizátori chystajú živé domáce zvieratá, celkom zblízka si budú môcť pozrieť mladé jahňatá a kozičky. Deti si budú môcť zajazdiť aj na autíčkach a motorkách.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Park Andreja Hlinku zavonia Farmárskymi trhmi a Adventom
MČ Bratislava - Ružinov a Cultus Ružinov si pre obyvateľov mestskej časti a jej návštevníkov pripravili na víkend 17. a 18. decembra 2016 Farmárske trhy, kde nebude chýbať dobré jedlo, ani bohatý kultúrny program.
viac
16.11.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch vrátia tradičné vianočné trhy
Do Banskej Bystrice sa po dvoch rokoch vrátia vianočné trhy v rozsahu, ako ich obyvatelia mesta poznajú z obdobia pred pandémiou nového koronavírusu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
17.12.2022
Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy
Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %