Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.06.2019 05:05

Pre cyklistov na Orave majú VÚC Žilina a ARRIVA novinku – cyklobus


Informačný plagát


Prvý cyklobus na Orave bude miestnym cyklistom a návštevníkom k dispozícii od 9. júna každý víkend až do 29. septembra. Počas letných prázdnin bude dokonca jazdiť každý deň.


Špeciálne upravený autobus bude premávať medzi turisticky atraktívnymi lokalitami Zuberec, Zverovka, Vitanová a Oravice. Prevádzka cyklobusu je spoločným projektom spoločnosti ARRIVA Liorbus a Žilinského samosprávneho kraja.

Krásy severnej Oravy objavuje čoraz viac cyklistov. Aj preto pripravujeme nové cyklotrasy a v spolupráci so spoločnosťou ARRIVA prinášame novinku – cyklobus. Domáci i turisti tak budú mať možnosť dopraviť sa na štart svojej cesty spolu s bicyklom verejnou dopravou. ARRIVA Liorbus je prirodzeným partnerom tejto novinky, nakoľko zabezpečuje mestskú a prímestskú verejnú dopravu na Orave,“ povedala Erika Jurinová, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja.

Špeciálne upravený autobus má 31 miest na sedenie a v zadnej časti bezpečne odvezie šesť bicyklov. Ide o tzv. Low Entry autobus, teda nízkopodlažný autobus, ktorý umožňuje jednoduché nastupovanie a vystupovanie. „S cyklobusom máme dlhoročné skúsenosti z Nitry a medzi tamojšími cyklistami je veľmi populárny. Verím, že novinka bude rovnako úspešná aj na Orave a že sa nám podarí v spolupráci s VÚC zaviesť cyklobusy aj v ďalších regiónoch, v ktorých pôsobíme – predovšetkým na Liptove,“ povedal Radoslav Salák, riaditeľ dopravy spoločnosti ARRIVA Liorbus.

Trasa cyklobusu začína v Trstenej, ďalšou zastávkou je Nižná, Zuberec a konečná je na Zverovke. Naspäť sa bude vracať po rovnakej trase, no po zastávke v Trstenej obslúži aj zastávky vo Vitanovej a Oraviciach. Cyklobus bude počas letných prázdnin jazdiť každý deň trikrát. Mimo prázdnin bude od 9. júna do 29. septembra jazdiť počas víkendov. Odviezť dokáže naraz šesť bicyklov a cena za ich prevoz je 0,50 eur. Cestovné lístky si budú môcť cestujúci kúpiť u vodiča. Cyklobus sa bude riadiť rovnakými tarifnými podmienkami ako všetky spoje spoločnosti ARRIVA Liorbus.

Autor: (ts-arriva)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
Kultúrny február uzavrú tradičné fašiangové oslavy
Aj koncom februára majú múzeá, galérie, divadlá, kultúrne strediská, knižnice či hvezdáreň v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravenú lákavú ponuku podujatí pre návštevníkov i obyvateľov Žilinskej župy.
viac
29.06.2017
Odštartovalo Žilinské kultúrne leto 2017
Aj v tomto roku bude mať Žilinské kultúrne leto bohatý program, ktorý pre návštevníkov všetkých vekových kategórií pripravilo mesto Žilina. Zaujímavé hudobné, tanečné a historické podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP.
viac
29.03.2019
Po Nitre prevádzkuje ARRIVA plne funkčný systém bikesharingu aj v Žiline
Žilina je po Nitre druhým krajským mestom, v ktorom je od dnešného dňa obyvateľom a návštevníkom mesta k dispozícii plne funkčný systém zdieľaných bicyklov ako doplnok mestskej verejnej dopravy. Bikesharing v Žiline prevádzkuje spoločnosť ARRIVA pod názvom BikeKIA.
viac
30.03.2021
Od Veľkého piatka začne v Nitre opäť premávať cyklobus
Od Veľkého piatka (2. 4.) začne v Nitre po zimnej prestávke opäť premávať cyklobus. Autobusová sezónna linka C35, ktorú v rámci mestskej hromadnej dopravy prevádzkuje spoločnosť Arriva, je určená špeciálne na prevoz bicyklov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %