Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.04.2018 11:09

Pracovné stretnutia cestárov s primátormi a starostami začali v Myjavskom okrese


Ilustračná snímka zo stretnutia


Trenčiansky samosprávny kraj a Správa ciest TSK sa na podnet trenčianskeho župana rozhodli zrealizovať pracovné stretnutia so zástupcami miest a obcí postupne v rámci celého kraja. Predmetom rokovaní je optimalizácia údržby krajských ciest aj podľa požiadaviek primátorov a starostov.


Prvé z plánovaných pracovných stretnutí zástupcov miest a obcí s vedením Odboru dopravy Úradu TSK a Správou ciest TSK sa uskutočnilo v utorok 10. apríla na Mestskom úrade v Myjave. Pozvanie na rokovanie prijalo 11 primátorov a starostov z okresu Myjava, ktorí diskutovali o možnostiach vylepšenia a optimalizovania služieb Správy ciest TSK v rámci jej kompetencií na území kopaničiarskeho regiónu. Zasadnutie otvoril Radovan Hladký, poverený riadením Odboru dopravy Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Stretnúť sa a rokovať so zástupcami miest a obcí na území Trenčianskeho kraja sme sa rozhodli na základe podnetu predsedu TSK.Našou najhlavnejšou prioritou je dať po zimnej sezóne v najbližšom období do poriadku čo najviac ciest, ktoré TSK vlastní. Druhá problematika, ktorej sa chceme venovať, sa týka prímestskej autobusovej dopravy, v rámci ktorej sa budeme aj naďalej snažiť predísť poklesu cestujúcich,“ povedal Hladký.

Iniciatívu Trenčianskeho samosprávneho kraja ocenil aj starosta obce Priepasné Peter Czere. „Naša obec víta každé pracovné stretnutie, ktorého výsledkom sú konkrétne verejnoprospešné riešenia v oblasti pozemných komunikácií a verejnej dopravy. Trenčiansky samosprávny kraj vie s jednotlivými obcami a mestami spolupracovať pri rekonštrukciách ciest II. a III. triedy, ich údržbe ale aj v oblasti zámeny pozemkov, ktoré by obec vedela využiť napríklad na výstavbu chodníkov popri cestných komunikáciách, a tým prispieť k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ uviedol Czere.

Podľa predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku je potrebné spoluprácu s jednotlivými mestami i obcamina území TSKrozširovať.„Trenčianska župa sa vždy snažila vyjsť v ústrety požiadavkám primátorov aj starostov. Aj keď má TSK ohraničené kompetencie, je našou povinnosťou aj naďalej hľadať možnosti a kompromisy, ktoré môžu byť obyvateľom nášho kraja nápomocné. To je jeden z dôvodov, prečo pokladám stretnutia so zástupcami miest a obcí ohľadom práce Správy ciest TSK za dôležité,“ povedal trenčiansky župan.

Vedenie Odboru dopravy Úradu TSK a Správy ciest TSK má v pláne podobné stretnutia zorganizovať aj v ďalších okresoch. Najbližšie rokovanie prebehne na Mestskom úrade v Novom Meste nad Váhom, kde sú tentoraz pozvaní primátori a starostovia z Novomestského okresu.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2018
Aj obce a župy zodpovedajú svojou prácou za kvalitu života
Obce, mestá aj župy sú svojím dielom práce tiež zodpovedné za kvalitu života a zvykli sme si žiadať o pomoc vládu, ak si neplnia svoje povinnosti. V nedeľňajšej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to vyhlásil predseda vlády Peter Pellegrin.
viac
03.04.2020
Cestári v Prešovskom kraji začnú s opravami výtlkov v apríli
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) začne s opravami výtlkov na cestách druhej a tretej triedy po zimnej údržbe v apríli. Ako uviedla hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, cestári už stav ciest zmapovali, náklady na ich opravu očakávajú vo výške 2,17 milióna eur.
viac
13.01.2022
Prešovský kraj opraví ďalšie mosty a cesty v regiónoch
Sumu 6 miliónov eur schválili poslanci Prešovského samosprávneho kraja v rámci navrhovaného investičného plánu kapitálových výdavkov pre Správu a údržbu ciest PSK na rok 2022 v rámci I. etapy. Župa plánuje za túto čiastku opraviť viacero ciest i mostov, ale i budov SÚC PSK.
viac
25.02.2023
PSK opraví cesty a mosty z úveru
V priebehu dvoch rokov chce prešovská krajská samospráva zrekonštruovať a zmodernizovať niekoľko desiatok ciest a mostov vo svojej správe. Financovať to bude z 30 miliónového úveru s jednopercentným úrokom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %