Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
14.08.2017 09:09

Pri Počúvadle sa bude súťažiť v príprave kotlíkových špecialít


Ilustračná snímka.


Pri najznámejšom zo štiavnických tajchov - Počúvadle - sa bude v sobotu 19. augusta odohrávať šiesty ročník gastronomicko zábavného podujatia Sitnianska paškrta. Súčasťou bude aj súťaž družstiev v príprave kotlíkových špecialít.


"Na rozdiel od iných podobných súťaží nie je zadaný druh jedla, iba aby sa na jeho prípravu použil kotlík. Fantázii a chutiam účastníkov sa medze nekladú, variovať je možné viaceré pokrmy," informoval Igor Kuhn z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Banská Štiavnica.       

V minulých ročníkoch sa varenia zúčastnilo vždy okolo desať družstiev. Prišli zo Štiavnice, z Baďana, z Banskej Belej, ale aj z Petrovca v Srbsku, dokonca z Dominikánskej republiky. Varili sa guláše, ale aj chobotnice, prasacie nôžky a cícer. Na výkon súťažiacich dohliadne a kulinárske umenie predvedie kuchár Luboš Rychvalský.       

Súťažiaci i návštevníci sa môžu tešiť na hudobný program, organizátori nezabudli ani na deti. "Celé podujatie bude už tradične slovenskými a českými hitmi sprevádzať skupina Sliačske Mokváne, na poludnie vystúpia heligonkárky sestry Bacmaňákové. Pre deti je prichystaná vyhliadková jazda na konskom povoze a maľovanie na tvár," dodal Kuhn s tým, že program ukončí ľudová zábava.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Banskobystričania rozhodli o projektoch participatívneho rozpočtu
Občania mesta Banská Bystrica rozhodli o tom, ktoré z 12 projektových návrhov budú v roku 2016 realizované z verejných financií, ktoré na tento účel Mesto alokovalo. Ide o celkovú sumu 20 000 eur.
viac
27.07.2016
Pozvánka na jubilejný XV. ročník festivalu Ľudia z rodu Rómov
Nad podujatím prevzali záštitu prezident SR Andrej Kiska, primátorka Zvolena Lenka Balkovičová a primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.
viac
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
17.06.2017
„Digitálnu“ Banskú Bystricu ocenil aj Microsoft
Na ceste k označeniu smart musia slovenské mestá urobiť ešte veľa práce, no sú aj také, ktoré už majú veľkú časť úloh splnenú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %