Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.06.2016 08:30

Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom


Víťazi prvého ročníka súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.


Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.


Nadácia pracovala s pilotnými komunitami a vypracovala metodiku skúseností s vytváraním deťom a mladým ľuďom priateľskej komunity (na stiahnutie: http://www.codetipotrebuju.sk/prirucka-komunity-priatelske-detom-a-mladym-ludom/).

Do programu „Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom“ sa aj v roku 2016 môže zapojiť ktorákoľvek obec či mesto na Slovensku, ktoré má záujem dlhodobo a systematicky podnikať kroky v prospech detí a mladých ľudí vo svojej komunite.

Najbližšie podujatie, kde môžete získať skúsenosti a stretnúť sa s novými kolegami, bude Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom 27. – 29. 6. 2016 vo Zvolene.

Pozvánka na tréning je k dispozícii na http://www.codetipotrebuju.sk/wp-content/uploads/2016/05/Pozvanka_KPDaML%CC%8C_2016_NDS.pdf

Tréning je určený zástupcom samospráv, ktorí sú v nej zodpovední za deti a mladých ľudí, pracovníkom s deťmi a mladými ľuďmi, mládežníckym vedúcim, mladým vedúcim, dobrovoľníkom mladým vekom i duchom, pracovníkom s marginalizovanými a znevýhodnenými skupinami detí a mladých ľudí a pod.

Lektori: Aneta Chlebničanová a Rastislav Očenáš (Nadácia pre deti Slovenska), Peter Lenčo (IUVENTA -Slovenský inštitút mládeže)

Viac informácií na: www.nds.sk , www.codetipotrebuju.sk

                                    

Autor: (nds)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2018
Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom
V súčasnosti v obciach i mestách na Slovensku čoraz viac rezonuje potreba cielenej a efektívnej práce s deťmi a mladými ľuďmi v rámci miestnych komunít.
viac
23.05.2018
Poznáme víťazov prestížnych súťaží
Súčasťou prvého dňa snemu Združenia miest a obcí Slovenska je galavečer so sprievodným programom. Tradične je venovaný oceňovaniu v rámci súťaže Oskar bez bariér a tiež Komunít priateľských deťom a mladým ľuďom.
viac
30.05.2019
Súčasťou snemu ZMOS bolo udeľovanie prestížnych ocenení
Už tradične je súčasťou snemu Združenia miest a obcí Slovenska oceňovanie v rámci dvoch aktivít. Ide o Oskara bez bariér a Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %