Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.02.2018 10:12

Posledný februárový víkend v znamení gastronómie, kultúry a histórie


Plagát - pozvánka


Street Food Park vol.16 pohostí všakovakými dobrotami, zabaví Šermiarska veselica, hudobný program Konvergencie zahrá to najlepšie z komornej hudby, Sen noci orientálnej roztancuje Stredisko kultúry v Bratislave a Modra v sobotu zavŕši Nočné prehliadky. Tento víkend bude o zábavu postarané.


„Bratislavský región ponúkne aj tento víkend rôznorodé akcie, ktoré prinesú nevšedné zážitky. Návšteva kultúrnych podujatí je v bratislavskom regióne jedným z najlepších spôsobov, ako stráviť voľné víkendy,ˮ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Od stredy do piatku 23. 2. čaká na návštevníkov skvelý gastronomický zážitok v znamení Street Food Park vol.16. Podujatie sa koná v priestoroch bratislavskej Starej tržnice, ktorá otvára svoje brány o 12. hodine a potrvá až do 22. hod. Nebude chýbať ani sprievodný hudobný program !

Sen noci orientálnej sa uskutoční 23. 2. od 19. hod. Stredisko kultúry v Bratislave ožije v rytmoch brušných tancov spojených s putovaním po starodávnej obchodnej ceste v podobe rozprávkovej show s medzinárodným umeleckým obsadením.

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie, ktorý začal minulú nedeľu potrvá až do nedele 25.2. Komorné koncerty sú tento rok ladené do štýlu jednej z najvýznamnejších skladateľských osobností – Ludwig van Bethoven. Na festivale sa objavia domáci aj zahraniční umelci.

Už štvrtá Šermiarska veselica očaruje skvelou historickou atmosférou z obdobia staroveku až po koniec druhej svetovej vojny. V sobotu 24.2. v bare Aligator Crystal Rock Pub sa návštevníci prezlečú do kostýmov z tohto obdobia. Ohromujúci gastronomický zážitok je samozrejmosťou!

Návštevníci Modry sa v sobotu 24.2. vyberú na špacír nočnou Modrou, dolným predmestím. Nočné prehliadky Modrou prezradia prečo sa Modra volá modrá, kto bol slovenský Exupéry, prečo máme dva evanjelické kostoly hneď vedľa seba a ešte mnoho zaujímavostí. Posledná februárová prehliadka začína na cintoríne po zotmení o 18 hod.

 Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (ts-brt-Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
V Bratislave plánujú umiestniť verejné chladničky
Umiestnenie chladničiek v hlavnom meste plánuje občianske združenie (OZ) Free Food, ktoré chce týmto spôsobom upozorniť a prispieť k zmierneniu problému plytvania potravinami.
viac
14.10.2016
Bratislava Street Art Festival ponúkne pestrú hudbu i maľbu na 20-metrovú stenu
Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival (BSAF) sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu (14. a 15. októbra) na Kamennom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.
viac
20.04.2018
Víkendové podujatia plné jedla, trhov, piva a otvorených dverí pre všetkých!
Craft Beer Festival, Street Food Park, Bratislavské mestské dni 2018, Dobrý trh na Jakubáku, Deti hýbu svetom, či Samove hry ponúknu netradičný víkendový zážitok.
viac
19.08.2021
Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť
Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %