Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.01.2019 06:10

Poslanci odobrili financovanie cyklotrasy z N. Mesta nad Váhom do Trenčína


Ilustračná snímka (tsk)


Vážska cyklomagistrála spájajúca Žilinský a Trnavský samosprávny kraj naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom sa predĺži o 21 kilometrov v úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín. Návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválilo v pondelok na svojom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK.


Stavba by sa mala začať už na jeseň tohto roku.       

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, úsek cyklotrasy nadviaže na už vybudovaný 14-kilometrový úsek Horná Streda – Nové Mesto nad Váhom. Celkové predpokladané náklady na projekt Zlepšenie dopravnej infraštruktúry v TSK sú takmer 4,4 milióna eur. Výška nenávratného finančného príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu je takmer 4,2 milióna eur, päťpercentné spolufinancovanie kraja bude 219.850 eur.       

„Je to prvýkrát, kedy žiadame v rámci 100-kilometrovej Vážskej cyklomagistrály peniaze z eurofondov. Ak všetko pôjde bez problémov, mali by sme mať tento rok projekt schválený a obstaraný,“ skonštatoval Baška s tým, že úsek by mal byť dokončený na budúci rok.       

Úsek cyklotrasy medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom povedie najmä popri Biskupickom kanáli po obslužnej komunikácii Slovenského vodohospodárskeho podniku. Začiatok je v Novom Meste nad Váhom, trasa bude prechádzať po korune inundačnej hrádze s podjazdom pod mostom cesty II/515. Po celej ostatnej dĺžke trasa povedie v päte ochrannej hrádze Biskupického kanála, pri Trenčianskych Bohuslaviciach prejde na druhú stranu kanála až po katastrálne územie Trenčianske Biskupice. Vodnú elektráreň Opatovce bude obchádzať obslužnou komunikáciou s odklonom od hrádze kanála.       

Kraj by chcel podľa predsedu ešte v tomto roku podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok na ďalší úsek cyklotrasy z Považskej Bystrice po hranicu so Žilinským samosprávnym krajom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Mesto Nováky založilo príspevkovú organizáciu
Správu hnuteľného a nehnuteľného majetku mesta, správu a údržbu komunikácií, verejnej zelene, cintorínov či ihrísk bude mať v Novákoch po novom na starosti Mestská správa majetku (MSM) Nováky.
viac
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
28.09.2016
ŽSK dostavia ďalšiu časť cyklotrasy BikeKia, ktorá spája dva hrady
Zmluvu o poskytnutí grantu na dostavbu ďalšieho úseku cyklotrasy BikeKia, ktorá spája hrady Budatín a Strečno, v pondelok (26. 9.) podpísali podpredseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Jozef Štrba a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.
viac
11.05.2021
Novú cyklotrasu lemujú infopanely
Na novovybudovanom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom sa dozviete možno aj to, čo ste ešte nevedeli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %